Annonce
Lommeparken

Øldrikkerne vinder hævd over Lommeparken

I januar 2020 var der stor frygt blandt brugerne af Lommeparken på Enghave Plads for at de ville blive smidt væk fra området. Men den snak er nu forstummet og Vesterbro Lokaludvalg arbejder lige nu på at udskifte den faldefærdige overdækning. Arkivfoto: René Mølskov
Snakken om at flytte øldrikkerne fra Lommeparken på Enghave Plads er forstummet, men pladsen forfalder. Derfor har Vesterbro Lokaludvalg sat penge af til at sætte et nyt overdække op.

Vi mener, at de skal blive. Og der er ingen, der har udtrykt, at de er uenige. Så det er det, vi arbejder videre med.

Thomas Egholm, formand for Vesterbro Lokaludvalg


- Vi mener, at de skal blive. Og der er ingen, der har udtrykt, at de er uenige. Så det er det, vi arbejder videre med, siger Thomas Egholm fra Vesterbro Lokaludvalg.

Det er øldrikkerne på Enghave Plads, der er tale om. Efter åbningen af Metroen var der ellers en stor frygt omkring deres fremtid i lommeparken på hjørnet af Enghave Plads ud mod Enghavevej.

Annonce
Lommeparken på Enghave Plads er ved at forfalde og trænger til en kærlig hånd. Foto: René Mølskov

I forbindelse med at Enghave Plads blev omdannet til byggeplads fik de lov at overtage det lille hundelufter-areal, der blev omdannet til en lille lommepark med 'verdens længste bænk', et lille overdække og plads til alle.

Men på den fine nyrenoverede plads, var der ikke umiddelbart plads til at øldrikerne kunne blive. Det var de selv kede af, og så ramte corona ned midt i det hele og snakken om at flytte dem fra lommeparken gik lidt i sig selv. Nu bliver der ikke længere talt om at flytte dem.

Penge til ny overdækning

I stedet har Vesterbro Lokaludvalg på deres seneste møde afsat 20.000 kroner til at rive den gamle overdækning ned og sætte et nyt sejl op i stil med det, der er på Hulgårds Plads. I første omgang skal politi, Socialforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen ind over, men formentlig bliver det nye sejl sat op først på sommeren.

- Det er en udfordring at overbygningen er ved at falde sammen. Men også bænken trænger til en kærlig hånd. I Lokaludvalget må vi kun lave midlertidige elementer i byen. Så snart det bliver permanent er det Teknik- og Miljøforvaltningen, der skal finde pengene, siger han.

Derfor er det indtil videre kun overbygningen, der er sat penge at til at skifte ud med et sejl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce