Annonce
Klumme

Art Hub – Halmtorvet 27

Pierre-Elouan Réthoré og Jette Hye Jin Mortensen. Foto: Githa Schultz

Art Hub er en faciliterende, eksperimenterende og netværksskabende kunstinstitution på Halmtorvet 27 for yngre kunstnere, der blandt andet tilbyder ophold for tre billedkunstnere to gange om året, internationale udviklingsprogrammer, tværfaglige fællesskaber og offentlige events, som præsenterer og diskuterer kunstnerisk arbejde og forskning.

Art Hub har efterhånden ligget på adressen i nogle år og holder flere forskellige typer arrangementer.

For eksempel Free Lunch-serier ved middagstid, hvor Art Hub, udover gratis frokost til de fremmødte, har inviteret en kunstner til en spændende uformel samtale i samarbejder på kryds og tværs af kunstretninger, forskning og videnskab i et internationalt miljø.

Annonce

Vi indtager et lækkert salatmåltid inden den uformelle samtale med udsigt til det pulserende Halmtorv gennem de store ruder på adressen, der umiddelbart ligner et lidt kedeligt mødelokale udefra. Vi er cirka 14 gæster tilstede den dag fra vidt forskellige lande og baggrunde for at høre om et samarbejde inden for kunst,- viden- og forskningsfeltet.

Kunstner er billedkunstneren Jette Hye Jin Mortensen, som arbejder med performative installationer og offentlige kunstværker, og som eksempelvis udforsker permakultur og materialers videnskabelige og spirituelle egenskaber.

Art Hub er faktisk et utroligt godt tilbud og en filantropisk og spændende kunstinstitution for os, der elsker kunst, videnskab og naturens vilde kræfter.

Githa Schultz

Pierre-Elouan Réthoré er til daglig seniorforsker i vindmølleparker- og flow-design på DTU/Risø Wind. Han har for eksempel været involveret i at udvikle selvproducerende elektricitet mellem klyngehuse i bofællesskabet Svalin i Roskilde. Et klima- og miljøvenligt bofællesskab i huse af træ med jord- og solvarme og solceller, der producerer mere energi end husets beboere skal bruge på årsbasis.

Tilsammen er Jette Hye Jin Mortensen, Pierre-Elouan Réthoré og udviklingsingeniør Mikkel Friis-Møller ligeledes knyttet til DTU Wind og indgået et tværfagligt samarbejde: Art+Science+Permaculture (ASP) – et samarbejde, der kort går ud på at lave kunstværker som energiforsynere.

Vi bliver præsenteret for Jettes værker The Firetrees, der er permanente lysskulpturer i form af solceller og ligner de indianske flotte drømmefangere placeret på en stang til at sætte i jorden.

Pierre beretter om at være selvforsynende via energi-ressourcer som i bofællesskabet i Roskilde.

Kunne da være dejligt at have sit eget lille vindmølle- eller solcellekunstværk, der også kunne generere elektricitet og varme til kolonihaven eller lejligheden for eksempel.

Man kender jo mest til grimme, men nødvendige, vindmøllemonstre, som alle elsker at hade midt på en ellers smuk mark. Eller i havet.

Derimod er idéen om en vindmølle eller en solcelle i minikunst-format en glimrende idé til ethvert hushold.

Mens jeg lytter, kan jeg da godt ærgre mig lidt over et nej tak til Jytte Abildstrøm for nogle år siden, da hun tilbød mig at hjælpe med at bygge et komposttoilet, der umiddelbart lød som det tårnhøje helvede i min kolonihave. For havde idéen været inde over de unge menneskers samarbejde ASP, kunne komposttoilettet endda også have fremstået som et unikt, smukt kunstværk, hvor lavpraktiske nødvendigheder møder skønhed og går op i en højere naturlig energi-enhed.

Art Hub er faktisk et utroligt godt tilbud og en filantropisk og spændende kunstinstitution for os, der elsker kunst, videnskab og naturens vilde kræfter. Derudover behøver man ikke at være andet end nysgerrig af natur for at tilmelde sig.

Annonce
112

Dittes lille hund stjålet under lynhurtigt bager-visit: Flere mener at have svaret på, hvem der tog den

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
COVID-19

Stort vaccinationscenter lukker: Der er ikke så stor efterspørgsel på tider

bøderegn

Overraskelse til cyklister ved tre af byens trafikale hovedpunkter: 150 bøder uddelt på en dag

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

Det gamle Vesterbro

Et lille sted hvor stor musik blev skabt: Her er historien om Osten, der nu skal rives ned

Smittetal runder for første gang 40.000 over et døgn

112

Så gik den ikke længere: Politiet snuppede 26 cyklister ved farlig passage

Bykultur For abonnenter

Cykelsti skal være bredere: To kulturelle perler forsvinder – og kun den ene vender tilbage

Vesterbro

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

112

Mand blev anholdt efter dødelig personpåkørsel på Carlsberg Station: Nu er der nyt fra politiet

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Byliv

Her finder du årets bedste fastelavnsboller: Se favoritterne, som bagerne selv sætter tænderne i

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Annonce