Annonce
Byrum

Borgmesterbesøg i Lommeparken: Skal borgere istandsætte Enghave Plads?

Brugerne af Lommeparken fortalte Mia Nyegaard om deres egne ideer til, hvordan et læskur skulle konstrueres. Foto: Mynthe Villadsen
Socialborgmester Mia Nyegaard besøgte Lommeparken for at høre om brugernes behov. Der blev også tid til en gennemgang af resten af Enghave Plads, og borgmesteren kom med alternative løsningsmuligheder.

Torsdag eftermiddag havde Vesterbro Lokaludvalg inviteret socialborgmester Mia Nyegaard (R) en tur på Enghave Plads for at tale om ønskerne for Lommeparken, skaterparken og pladsen generelt.

Samtalen starter i lommeparken, den tidligere hundegård, som øldrikkerne har besluttet at flytte permanent ind i. Mens lokaludvalgets formand, Thomas Egholm, fortæller socialborgmesteren om brugernes behov, kommer flere af øldrikkerne til og sætter sig uimponerede ved parkens eneste bord med chips, øl og en højtaler.

Udover istandsættelse af den lange bænk, som flere steder mangler så mange brædder at, det er umuligt at sidde, er der også et behov for bedre muligheder for at krybe i ly og læ for vejret. Den nuværende løsning med et sejl er ikke langtidsholdbar og holder heller ikke øldrikkerne tørre.

Annonce

- Vi har lige undersøgt, hvor Sibirien ligger, og vintervejret og snevejret kommer altid derovre fra, siger Ronny Watts, en af parkens brugere, og peger hen mod Enghaveparken.

Socialborgmesteren er dog ikke enig i, at Sibirien ligger i den retning, men hun kan godt se, at der er brug for bedre læmuligheder.


Der er da masser af de tekniske skoler, der har skolepraktikker, der kunne man da sagtens få sådan et projekt med. Man får mennesker, der eventuelt skal bo og leve i København senere hen involveret

Mia Nyegaard, socialborgmester (R)


Udfordringen ved at opsætte et skur eller lignende er, at det skygger for, at forbigående kan kigge ind på pladsen. Og det kan skabe utryghed, når de ikke kan se, hvem der er derinde, forklarer politiet, der også er til stede:

- Hvis de ved, at det bare er de gutter og gutinder her, der er herinde, så kender de dem og er trygge ved dem.

Snakken falde på nogle flytbare blomsterkasser med halvhøj beplantning som løsning på læ fra sidevinden, som borgmester og politi, mener er en god løsning. Og så skal der mere lys for at skabe udsyn og tryghed for folk, der skal krydse pladsen.

Borgerne kan svinge hammeren

Udover lommeparken, er der blandt andet også ønsker om at udbygge skaterparken og bedre toiletforhold.

Mia Nyegaard påpeger, at det ofte er svært at finde kommunale anlægsmidler. Men hvis det ikke er kommunen, der står for det, så kræver det ikke anlægsmidler, men kan løses gennem andre budgetter.

Mia Nygaard og formand for lokaludvalget, Thomas Egholm, taler om skaternes ønsker om flere ramper, der blandt andet kan give mere fart. Foto: Mynthe Villadsen

Derfor foreslår hun lokaludvalget, at de tænker i alternative løsninger med eksempelvis et partnerskab mellem kommunen, private og civilsamfundet.

- Hvis socialforvaltningen fandt nogen, der kunne hjælpe med en del af det, private aktører står få en anden del, og der var nogle lokalbeboere, der kunne komme med ned og hjælpe til. Kunne man så tænke det ind, så det blev en form for communityprojekt?, spørger Mia Nyegaard.

- Det kunne man godt, lyder svaret fra Thomas Egholm.

Annonce

Vil ikke gøre noget nu

En anden mulighed var at inddrage lokale uddannelsessteder.

- Der er da masser af de tekniske skoler, der har skolepraktikker, der kunne man da sagtens få sådan et projekt med. Man får mennesker, der eventuelt skal bo og leve i København senere hen involveret, siger Nyegaard.

Selv om lokaludvalget har inviteret socialborgmesteren, er det ikke hendes forvaltning, der kan godkende eller iværksætte anlægsprojekter, det er en opgave i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Som parti kan jeg tage det med som ønske fra lokaludvalget til de forskellige overførsels- og budgetforhandlinger. Som socialforvaltning kan vi den del der handler om gadeplansindsatser. Men reelt set kan vi ikke sætte hegn eller andet op, siger den radikale borgmester.

Hvad vil socialborgmesteren så gøre her fra?

- Ikke noget lige nu. For der er ikke nogen forhandlinger lige nu. Jeg tror bare lokaludvalget ønsker, jeg skal være bevidst om det, og det er jeg, siger Mia Nyegaard.

Thomas Egholm håber, et der vil være en overførelsessag, som er overskydende midler fra budgettet, til foråret, og at borgmesteren vil tage Lommeparken med i forhandlingerne der eller på næste budgetforhandling.

I Lommeparken er der generelt tilfredshed med dagens møde.

-Tak for i dag. Det var et supergodt topmøde, råber Ronny Watts med armen i vejret, da borgmester, politi og lokaludvalg forlader parken.


Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Halloween

Sara skræmmer Vesterbros børn til halloween: Det er her magien starter

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Halloween

Det kan du lave til halloween på Vesterbro: Gåder i Saxogade, vampyrfilm og hjemsøgte forlystelser

Kultur

Nu er der kun 24 tilbage: Få unikt indblik i Vesterbros sidste brune værtshuse

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Efter lang tids renovering: Snart kan du igen bade i lokalt bassin

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Parkeringspladser

Sharif bruger 30-50 minutter på at finde en parkeringsplads: Der bør kun gives én p-licens per husstand

Debat

Vesterbro mangler et nyt lyst og indbydende bibliotek og kulturhus

Hærværk

Flere biler udsat for hærværk tæt på Halmtorvet

Debat

Enhedslisten er klar til at skabe flere åndehuller til Vesterbro

Annonce