Annonce
Trafik

Cityringen: Nu virker telefonen hele vejen rundt

Nu er mobildækningen i orden hele vejen rundt på Cityringen. Foto: Thomas Frederiksen
Halvandet år efter åbningen af Cityringen, melder Metroselskabet nu, at mobildækningen er god på hele strækningen efter gevaldige problemer med forbindelsen i lang tid. Københavnsk borgmester er glad.

Så skulle den være der. Nu er der mobildækning i hele Cityringen, meddeler Metroselskabet til Københavns Kommune, viser et dokument fra et møde i Økonomiudvalget møde i kommunen.

Det glæder Venstres integrations- og beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

- Det er dejligt for københavnerne, at der nu er fuld mobildækning i metroen. Det er en gevinst for københavnernes frihed, udtaler hun.

Annonce

Langt mere kompliceret

Cityringen blev indviet i efteråret 2019, og det stod fra begyndelsen klart, at mobildækningen stod meget tilbage at ønske. Og det trak ud og trak ud med at finde løsninger, som gjorde, at passagererne kunne ringe eller gå på nettet fra deres telefoner.


Når nu man har en smartphone, så forventer man at kunne reagere spontant, når det er nødvendigt – og kunne gå på nettet for at bestille mad, tid til en klipning eller tjekke stillingen i en fodboldkamp

Cecilia Lonning-Skovgaard


Det har vist sig langt mere kompliceret end først antaget og krævet et intensivt samarbejde mellem Metroselskabet og teleselskaberne. Corona-situationen og andre opgaver med den nye strækning, blandt andet slibning af skinner, har også forsinket forbindelsen, har Metroselskabet tidligere meddelt.

Annonce

Klipning og fodbold

Lige før påske var redaktionen her på en tur og kunne konstatere, at signalet gik fint igennem på mere end halvdelen af ruten. Og nu skulle det gå fint igennem hele vejen rundt.

Nogle har dog fremhævet, om der ikke er noget befriende i, at der er et sted, hvor vi moderne mennesker ikke er online.

- En tur med Cityringen er forholdsvis kort. Hvorfor er det så nødvendigt at kunne være online?

- Selvfølgelig skal man ikke altid bare sidde og stirre ned i sin mobil i det offentlige rum, men også tage en pause fra skærmen en gang imellem. Men når nu man har en smartphone, så forventer man at kunne reagere spontant, når det er nødvendigt – og kunne gå på nettet for at bestille mad, tid til en klipning eller tjekke stillingen i en fodboldkamp, mener Cecilia Lonning-Skovgaard.

Cityringen

Cityringen - også kaldet M3 - er en rund strækning, som forbinder bydelene Østerbro, Indre By, Vesterbro og Nørrebro og undervejs også Frederiksberg med metro. Det tager cirka 28 minutter at komme vejen rundt, og togene kører i begge retninger. Cityringen blev indviet i slutningen af september 2019.

Den tidsmæssigt længste tur mellem Københavns H og Skjolds Plads tage 14 minutter.

Cityringen blev i slutningen af marts 2020 suppleret med en Nordhavnslinje - M4 - mellem København H og Orientkaj i Nordhavn. Den bliver udvidet til Sydhavn i 2024.

Derudover er der "den oprindelige metro" mellem Vanløse og Amager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce