Annonce
Trafik

De Konservative er utilfreds med lovforslag om larmende motorcykler: Det skal gælde alle køretøjer

Konservatives Katarina Ammitzbøll mener, at der er vigtigt, at man ikke får afbrudt sin nattesøvn af køretøjer, der larmer ulovligt, sådan som beboere i Istedgade oplever det. Foto: René Mølskov
Det er et problem, at regerings forslag, der skal stoppe larmende motorcykler, ikke gælder for alle køretøjer, mener konservativ folketingspolitiker Katarina Ammitzbøll.

De Konservative vil sandsynligvis ikke stemme for regeringens forslag, der skal sætte ind mod motorcykler, der larmer ulovligt meget. Det fortæller folketingsmedlem Katarina Ammitzbøll.

- Vi synes simpelthen ikke, det er godt nok. Problemet med lovforslaget er, at det går efter et køretøj, det går ikke efter larmen, siger Ammitzbøll.

Lovforslaget, som Transportministeriet meldte ud torsdag, vil give Færdselsstyrelsen bedre muligheder for et stoppe motorcykler ved vejsidesyn og tjekke, om der eksempelvis er manipuleret med udstødningen, så motorcyklen larmer mere end det tilladte.

Annonce


De her store muskelbiler kan også gasse op og larme rigtig meget. Derfor er det selve støjen, vi skal have bragt ned, det er den, der generer. Vi synes, det skal gælde for alle slags køretøjer, der larmer

Katarina Ammitzbøll (K)

Forslaget omhandler kun motorcykler, og det er netop det, der er problemet ifølge Katarina Ammitzbøll.

- De her store muskelbiler kan også gasse op og larme rigtig meget. Derfor er det selve støjen, vi skal have bragt ned, det er den, der generer. Vi synes, det skal gælde for alle slags køretøjer, der larmer, siger hun.

Katarina Ammitzbøll mener, der er vigtigt at få sat ind mod de larmende køretøjer, fordi støj kan påvirke vores sundhed.

- Jeg følger med i gruppen Istedgade mod støj, og vi skal have stoppet de her eksplosionslignende brag. Det er skadeligt, det er stressende, man får ødelagt sin nattesøvn. Og der er studier, der viser, at der kan være sammenhæng mellem støj og demens, siger hun.

Når det kommer til at finde en løsning til at stoppe de larmende køretøjer, mener Katarina Ammitzbøll, at der skal kigges mod Frankrig, som har kørt nogle forsøg med støjradarer, som registrerer ulovligt støj især fra motorcykler.

Forsøget har været så stor en succes, at de franske myndigheder er ved at undersøge muligheden for at udvikle et system, hvor der automatisk bliver sendt en bøde til de trafikanter, der larmer mere end det tilladte.

- Vi må se på, hvad vi kan lave af innovative ting. Vi er ret skarpe på teknologi herhjemme, det kan være, vi selv kan udvikle noget lignende, siger Katarina Ammitzbøll.

Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Halloween

Sara skræmmer Vesterbros børn til halloween: Det er her magien starter

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Halloween

Det kan du lave til halloween på Vesterbro: Gåder i Saxogade, vampyrfilm og hjemsøgte forlystelser

Kultur

Nu er der kun 24 tilbage: Få unikt indblik i Vesterbros sidste brune værtshuse

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Efter lang tids renovering: Snart kan du igen bade i lokalt bassin

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Parkeringspladser

Sharif bruger 30-50 minutter på at finde en parkeringsplads: Der bør kun gives én p-licens per husstand

Debat

Vesterbro mangler et nyt lyst og indbydende bibliotek og kulturhus

Hærværk

Flere biler udsat for hærværk tæt på Halmtorvet

Debat

Enhedslisten er klar til at skabe flere åndehuller til Vesterbro

Annonce