Annonce
Vesterbro

Den årlige sommerudflugt med Folkekirken Vesterbro og et touch af Aserbajdsjan

Sommerudflugt med Folkekirken Vesterbro. Foto: Githa Schultz

For nylig inviterede Folkekirken Vesterbro på den årlige sommerudflugt. Grunden til, at jeg bliver inviteret, er, fordi jeg sidder i Kirkeudvalget for Sct. Matthæus Kirke. Folkekirken og specielt på det Vesterbro, hvor jeg er vokset op, har altid været et godt minde. Både som grønsmutte-spejder i Kristkirken og senere konfirmeret i Sct. Matthæus Kirke.

Og så giver det god mening for mig både at betale min kirkeskat og at gøre en aktiv indsats for at bevare Folkekirken, der aldrig har blandet sig i mine personlige valg her i livet eller forhindret mig i at være et frit menneske under min opvækst. Og for øvrigt stadig ikke blander sig i min personlige frihed, men lader det være mellem Gud, Jesus og mig - udover at jeg er vokset op med en mor som var kirkesanger og kordegn i Herstedøster Kirke i 34 år og elskede sin arbejdsplads.

Vi sejlede ikke op ad åen derimod langs Sydhavnen på en bådtur og så på alle de nye bygninger, hvor jeg tænkte, hvor har jeg været de sidste 20 år. For al nybyggeriet er ligesom gået forbi min næse i den del af byen. Men flot så det ud der i waterline perspektiv, selvom der også er Little Manhattan over det og ikke de billigste boliger, med tanke på at man konstant hører, at der bliver bygget på grund af bolignød.

Annonce

Vi var mere end 50 samlet af en kulørt, sprudlende og rummelig gruppe af præster og andre, der repræsenterer Vesterbro Folkekirke på sådan en udflugt. Der var da også et par stykker, jeg kender ganske personligt som Nargiz Galib Andersen.

Vi er heldige i Danmark, at vi må synge, tralle, drikke vin og øl, udøve kunst og gøre, som vi har lyst til, selvom vi vedkender os kristendommen.

Githa Schultz

Første gang jeg så Nargiz Galib Andersen i et galleri, tænkte jeg Copenhell. For umiddelbart minder hun ikke en, som vedkender sig den kristne tro. Men man skal ikke skue hunden på hårene. For selvom hun klæder sig rimeligt goth, rock og heavy metal, er hun ligesom mig troende uden at være radikal eller ekstrem i troen.

Nargiz Galib Andersen kommer oprindeligt fra Aserbajdsjan, hvor hun og familien der blandt andet tæller en far, som er klassisk komponist og jazzmusiker konverterede til den kristne tro og måtte tage flugten fra det islamske styre i Aserbajdsjan. Først tog faren flugten, og dernæst fulgte Nargiz og øvrige familie efter.

Det var ikke via en af de sædvanlige hjælpeorganisationer, derimod kristne venskaber og netværk. Der først hjalp familien til Norge, og derefter måtte noget af familien tage til Danmark blandt andet Nargiz for at få ophold.

Nargiz er udøvende kunstner og arbejder i en af kirkerne på Vesterbro. Nargiz har også illustreret forsiderne til et par bøger som Vesterbro præsten Niels Nymann Eriksen har forfattet. Blandt andet bogen med titlen Gæstfrihed. Nargiz og forfatteren holder foredrag omkring bogen og begrebet gæstfrihed, og Nargiz har følt sig godt taget imod i Danmark.

Da jeg første gang mødte Nargiz i Galleri Projekt i Stenosgade, hvor vi udstillede kunst sammen, blev jeg umiddelbart ramt af hendes varme, milde søde øjne, udover at hun har lavet de mest fantastiske dukker, som jeg har købt en del af - smukke og sjove dukker ved første øjekast. Kigger man nærmere på dem har de altid syet munden sammen med ståltråd, og det er en metafor for Nargiz for, hvordan det var at bo i Azerbaijan med islam som hovedreligion.

Efter bådturen spiste vi middag i den nye grønne oase Banegaarden med lækker økologisk mad - og jo skam også vin og øl til.

Vi er heldige i Danmark, at vi må synge, tralle, drikke vin og øl, udøve kunst og gøre, som vi har lyst til, selvom vi vedkender os kristendommen. Og når man nu er på udflugt med Folkekirken Vesterbro i festligt lag og sammenligner det med et "hygge"-foto af Taliban præstestyret i Afghanistan, takker jeg min Gud og skaber for specielt som kvinde at bo i Danmark, hvor der for øvrigt også er religionsfrihed, hvis ikke lige man er til kristendommen.

Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Halloween

Sara skræmmer Vesterbros børn til halloween: Det er her magien starter

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Halloween

Det kan du lave til halloween på Vesterbro: Gåder i Saxogade, vampyrfilm og hjemsøgte forlystelser

Kultur

Nu er der kun 24 tilbage: Få unikt indblik i Vesterbros sidste brune værtshuse

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Efter lang tids renovering: Snart kan du igen bade i lokalt bassin

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Parkeringspladser

Sharif bruger 30-50 minutter på at finde en parkeringsplads: Der bør kun gives én p-licens per husstand

Debat

Vesterbro mangler et nyt lyst og indbydende bibliotek og kulturhus

Hærværk

Flere biler udsat for hærværk tæt på Halmtorvet

Debat

Enhedslisten er klar til at skabe flere åndehuller til Vesterbro

Annonce