Annonce
Vesterbro

Det Kollektive Klædeskab flytter ind i Saxogade

Lene Broe Olesen er flyttet fra lokalerne på Vesterbrogade med 'Det Kollektive Klædeskab' for at blive en del af fællesskabet i Saxogade. Foto: René Mølskov
Det Kollektive Klædeskab, der normalt holder til i en baggård på Vesterbrogade er vokset ud af lokalerne og er flyttet ind hos Settlementet, hvilket betyder en helt ny social-økonomisk vinkel på forretningen.

Missionen er stadig den samme: At gøre op med den overproduktion af tøj, der belaster kloden, men på samme tid have mulighed for at skifte ud i garderoben.

Men adressen er ny. Tilmed er det en adresse, der forpligter. For hjørnet af Saxogade og Estlandsgade hører nemlig under Settlementet. Her lå Normas frem til udgangen af sidste år, hvor det hårde corona-år og måske også byggeplads-påvirkninger desværre sluttede et årelangt eventyr i lokalerne.

Maria Pagels, der er forretningsudvikler i Saxogade (tv) og Lene Broe Olesen, der driver Det Kollektive Klædeskab, som nu er flyttet ind i Saxogade på hjørnet til Estlandsgade.

At lokalerne hører under Settlementet betyder, at Det Kollektive Klædeskab på Vesterbro bliver en del af den social-økonomiske række af butikker, der pryder Saxogade. Her er der nemlig ikke plads til kold profitmaksimering, men kun varm omsorg for bydelen og udsatte voksne. Settlementet tager blandt andet ansvar ved at lade Saxogades butikker skabe et arbejdsfælleskab med god plads til dem, der er gledet eller er blevet skubbet ud af det almindelige arbejdsmarked. Men det er både krav om social ansvarlighed og miljømæssig bæredygtighed, der er kravene til Saxogades butikker.

Annonce

Lene Broe Olesen er glad for muligheden for at flytte ind i Saxogade og kan allerede se det på mængden af faste kunder.

Det kollektive Klædeskab er flyttet ind i fællesskabet i Saxogade. Foto: René Mølskov

- Jeg kunne mærke, at vi skulle ud af baggården, hvor man skulle ringe på for at komme ind i butikken. Ved en tilfældighed fandt vi det her lokale i Saxogade, som så viser sig at være en del af Settlementet, fortæller Lene Broe Olesen.


Hele det bæredygtige aspekt, og det idealistiske i det, tror jeg, gør os til et godt match


Hun er hurtigt faldet på plads og nyder den med hendes ord 'mega hyggelige gade'.

- Nu lejer vi os ind hos Settlementet og bliver på den måde en del af deres setup, hvor vi skal have praktikanter, og forpligter os på forskellige måder til at være en del af fællesskabet i Saxogade. Hele det bæredygtige aspekt, og det idealistiske i det, tror jeg, gør os til et godt match, siger hun.

Det Kollektive Klædeskab flyttede ind på hjørnet af Saxogade og Estlandsgade 1. maj og er åbent for nye medlemmer. Konceptet adskiller sig fra almindelige butikker ved, at man betaler et fast beløb for at være medlem, og til gengæld kan man aflevere sit tøj for 'point', som man igen kan bruge til at købe 'nyt' brugt tøj for. På den måde arbejder de for øget genbrug og mindre (over)produktion af tøj.

Annonce
Black Friday

Black Friday: Politiet anbringer den mobile politistation ved Fisketorvet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jul

Julen byder på en række særlige julemarkeder på Vesterbro: Her finder du dem

Vesterbro

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Tilbudsfest

Corona og varemangel: Sådan bliver Black Friday på Vesterbro

Corona

Nyt vaccinationscenter åbner på Hovedbanegården

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Byens bedste Liv

Kendt kæde åbner tre-etagers karaoke-bar

Black Friday

Hos lokal tøjbutik er Green Friday det nye sort: - Vi vil ikke bidrage til et overforbrug

Vesterbro

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Byliv

Lokalt supermarked klæder udsatte unge på til at tage et fritidsjob

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Julehjælp

Giv udsatte familier julemad på bordet: Køb Vesterbros julekalender

Tilbudsjagt

12 råd til en sikker Black Friday

Kommunalvalg

30 ud af 55: Flertal af kvinder i Borgerrepræsentationen

Annonce