Annonce
Kunst

Det vidste du ikke: Havneholmen har hemmeligt kunst-rum

Beboer Ole Schwander ønskede mere kunst i området omkring Havneholmen, og derfor har han fundet på initiativet "Kunstvinduet". Foto: Juliane Olsen
På Havneholmen ligger der i forbindelse med ejerforeningen E/F Havneholmen et lille atelier med navnet "Kunstvinduet", der netop nu udstiller en fotoudstilling af Lars Schwander.

Det er ikke lige til at se det, hvis man ikke lige ved det, men overfor Havneholmen 80 ligger der altså et lille udstillingsrum.

Det er den kunstinteresserede beboer Ole Schwander, der står bag initiativet om at udnytte rummet med vinduer ud til gangarealerne til at vise månedlige kunstudstillinger frem.


Annonce

Beboerne her er glade for det. Der er ikke gallerier i nærheden, og jeg synes sagtens, vi kunne få mere kunst herude ved nybyggerierne

Ole Schwander, beboer


Han står også for kontakten til de kunstnere, der udstiller gratis her, og lige nu er der en særlig fotoudstilling af fotograf Lars Schwander, der igennem tiden har taget en række fotografier af internationale kunstnere.

- Beboerne her er glade for det. Der er ikke gallerier i nærheden, og jeg synes sagtens, vi kunne få mere kunst herude ved nybyggerierne, siger Ole Schwander til VesterbroLIV.

Lige nu rummer "Kunstvinduet" en udstilling af fotograf Lars Schwander. Foto: Juliane Olsen

Kunsten har plads

Foran det lille udstillingsrum har beboerne desuden i foråret fået placeret en massiv træbænk, der vejer 600 kilo og er fremstillet af et næsten hundrede år gammelt bolværk fra Københavns Nordhavn.

Så historiens vingesus er også med her ved det hvidkalkede nybyggeri, hvor kunsten nu igennem noget tid også har fået sin plads.

Dermed er der rig mulighed for at sætte sig ned og nyde udsigten til de skiftende udstillinger i "Kunstvinduet", mens man måske får sig en lille samtale om værkerne.

Annonce

Kunsten er for alle

Ole Schwander har da også nogle kriterier, når han vælger ud - han vil gerne have, at kunstnerne er rimelig anerkendte, og at udstillingen ikke støder eller forarger, så målgruppen forbliver bred.

Der færdes en del børn i området omkring vandkanten ved Havneholmen, og Ole Schwander mener ikke, at "Kunstvinduet" skal være stedet for de store provokationer eller politiske budskaber.

Det er til gengæld en række dedikerede kunstnere, han har med sig, og de går op i de små udstillinger med liv og sjæl.

- Flere kunstnere laver udstillinger direkte til rummet. De gør sig mange overvejelser omkring, hvad der kunne passe til og kigger på rummet. Mange tager også udgangspunkt i miljøet omkring Havneholmen, siger Ole Schwander.

Den aktuelle udstilling med Lars Schwander varer indtil 28. juli, hvorefter "Kunstvinduet" vil gøre klar til august måneds udstilling.

Annonce
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Lights on Vesterbro

Helt vildt: De giver koncert i sexshop

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Klumme

Livskvalitet er natur, ikke dyr udsigt!

Sygeplejerskestrejke

Ældre lider under sygeplejerskestrejke på Vesterbro

Folkehuset Absalon

Sommer-workshop: Keramik i lange baner hos Folkehuset Absalon

Vesterbro

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Loppemarked

Slut med Onkel Dannys Plads: Populært loppemarked flytter

Vaccine

Ny adresse: Øksnehallen lukker snart ned for vacciner

Corona

Nybagt mor til lille Felix: Jeg vil overveje vaccinen

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Kunst

Det vidste du ikke: Havneholmen har hemmeligt kunst-rum

Annonce