Annonce
Sport

FCK henter senegalesisk angriber i Serie A-klub

Khouma Babacar (nummer 30), som her ses i en kamp for Lecce i sommeren 2020, er skiftet til FC København. Foto: Donato Fasano/Ritzau Scanpix

Med det første indkøb i januar har FC København oprustet i offensiven med angriberen Khouma Babacar.

Fodboldklubben FC København har forstærket sig med angriberen Khouma Babacar, som skifter fra den italienske Serie A-klub Sassuolo. Det oplyser FCK fredag i en pressemeddelelse.

28-årige Babacar har skrevet under på en aftale med FCK frem til sommeren 2025.

Senegaleseren kom som ungdomsspiller til italiensk fodbold og Fiorentina, hvor han fik sit gennembrud på seniorniveau efter en række lejemål, inden han blev solgt til Sassuolo.

Annonce

I alt er det blevet til 166 kampe i Serie A, hvor han er noteret for 39 mål og 14 assister. Det er også blevet til 20 kampe og otte mål i Europa League.

Senest har Babacar været udlejet til den tyrkiske klub Alanyaspor, hvor han spillede 45 kampe og scorede 18 mål.

- Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes at få en aftale på plads med Babacar, for vi var ikke de eneste, der havde fået den tanke.

- Han er en kvalitetsspiller med masser af power og målfarlighed, og han bringer nye færdigheder til vores udvalg af angribere, siger FCK-sportsdirektør Peter Christiansen.

Læs mere om Babacar på FC Københavns hjemmeside

Babacar har repræsenteret Senegal i tre landskampe, og han stammer fra samme by, Thies, som FCK-legenden Dame N'Doye.

- Jeg har kendt til klubben i mange år, da jeg er fra samme by i Senegal som Dame N'Doye, der gjorde det fantastisk her, og som jeg også kender fra landsholdet, siger Babacar.

Han kender også FCK-backen Kevin Diks fra deres fælles fortid i Fiorentina.

- Det er godt for mig at få en ny base i København, og jeg har allerede talt med Kevin Diks, som jeg kender fra vores fælles tid i Fiorentina.

- Han taler rigtigt godt om klubben, byen og hele setuppet i FCK. Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang og møde alle, siger Babacar.

FCK-træner Jess Thorup håber, at tilgangen kan skabe større konkurrence i angrebet.

- Babacar er en fysisk stærk angriber, og hans relationelle evner er også på meget højt niveau, så vi tror på, at han passer godt ind i vores offensive spillestil, siger Thorup.

Babacar får trøje nummer 11 og træner med sine nye holdkammerater fra på mandag.

/ritzau/

Annonce
Vesterbro For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Vesterbro

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Annonce