Annoncørbetalt indhold

Filtre til bil: Hvilke formål har de?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En hvilken som helst bil er udstyret med flere forskellige filtre. Disse filtre har forskellige formål, hvilket du kan blive klogere på her.

Oliefilter

Annonce

Et oliefilter er en vital del af bilens motor, da det har til opgave af filtrere motorolien. Filtret er typisk på størrelse med en dåse majs, og er afgørende for, at din motor kan arbejde gnidningsfrit.

Filterets formål er at fjerne alle urenheder i motorolien. Kommer der små korn i olien, kan det ridse de bevægelige dele. Ligeledes vil det resultere i større slitage på motoren. Det sørger oliefilteret for at undgå, da det fjerner snavs og urenheder fra olien.

PR-foto credit

Illustrationskilde: autodeleshop.dk

Luftfilter

En forbrændingsmotor har brug for luft, da det er reaktionen med ilt, der frigiver energien. Derfor suges der også luft ind i forbrændingsmotoren i din bil, hvilket er naturligt forurenet med bl.a. sod, støv, pollen og andre partikler.

Disse ting kan tilstoppe varmeelementet i luftmassesensoren, hvorfor det skal filtreres fra. For at forhindre dette, er bilen forsynet med et luftfilter, der rengør luften. Normalt er dette filter bestående af papir.

Trænger sod, støv m.v. først ind i forbrændingskammeret, vil det fungere som sandpapir, hvilket øger slitagen markant.

Brændstoffilter

Brændstoffilteret er en meget vigtig del af din bils motor. Det er monteret ved motoren, og har til opgave at fjerne skidt, snavs og rust, der findes i brændstoffet, inden det sendes ind i motoren.

Det er vigtigt, at dit brændstoffilter altid fungerer optimalt. Gør det ikke det, kan brændstoffet ikke holdes helt rent, hvilket vil forringe dets forbrændingsevne. Det vil også resultere i, at din motor slides, og at du får mindre værdi for dine benzinpenge.

Filteret er lavet af et materiale, der mest af alt minder om tykt papir, der sidder i en cylinderformet beholder. Det er dette materiale, der sikrer, at det kun er brændstof, der kan trænge ind i bilens motor, og at alt skidt og snavs bliver filtreret fra.

Pollenfilter

Et pollenfilter er også en vigtig del af udstyret i din bil. Det sørger nemlig for, at den luft, der sendes ind i bilen, er både frisk og ren. Det vil sige, at det er i stand til at holde støv, pollen, mikropartikler m.v. ude af luftsystemet, så det ikke sendes ind i kabinen.

Nogen kender også dette filter som et kabinefilter. Der er dog ikke forskel på disse filtre, da det blot er to navne for samme filter. Ikke alle biler er forsynet med et sådant filter, da det kun er monteret i biler med aircondition eller klimaanlæg.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.