Annonce
Bolig og livsstil

Forfatter Michael Katz Krefeld: - Bildesign indkapsler vores drømme, visioner, begær, seksualitet og håb

Michael Katz Krefeld har netop medvirket i ”Vild med dans” på TV 2. Foto: Simon Klein-Knudsen

- Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- Det er en afgørende faktor for mit velbefindende. Jeg er nok mere livsnyder/oplevelses-typen end museums-hajen. Jeg elsker at blive overrasket, og for mig spænder kulturoplevelser meget, meget vidt.

- Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

Annonce

- Jeg har lige læste Thomas Korsgaards ”Man skulle nok have været der”. Det var en stor og hjertevarm oplevelse. En både vigtig og humoristisk coming of age-bog. Af blade elsker jeg Gastro, som både byder på madopskrifter og restaurant- og rejsetips.

- Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- Jeg var i Parken for nylig og høre The Minds of 99. Sammen med 50.000 andre. Det var på mange måder en ”ud af kroppen”-oplevelse. Dels fordi de leverede en fantastisk koncert, men også på grund af den monumentale og samtidig meget folkelige stemning, som var til stede. Det kunne jeg godt tænke mig at opleve igen.

-  Hvilken film, hvilken tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- Jeg er vild med tv-serier. Helst dem, som placerer sig lidt uden for skiven og bringer nyt til genren. Jeg er nok skadet af mit erhverv og elsker en god krimi-serie: ”Big Little Lies”, ”True Detective”, ”Mare of Easttown”, ”The Boyz”, og senest er jeg som resten af verden røget på ”Squid Game”.

Jeg var i Parken for nylig og høre The Minds of 99. Sammen med 50.000 andre.

- Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- Francis Bacon på Louisiana og første gang, jeg så Kvium, hvilket må have været tilbage i 1990’erne. Begge er på hver sin måde grimt smukt skræmmende og dragende.

- Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Jeg elsker bildesign. Klassiske som nyere design. De beskriver om noget den epoke, de stammer fra. Hvilke strømninger både formmæssigt og samfundsmæssigt der var/er fremtrædende. De indkapsler vores drømme, visioner, begær, seksualitet og håb. Jeg har selv et par stykker i garagen, som gør mig fundamental lykkelig at se på.

- Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Scenekunst i det hele taget. Hver gang jeg kommer i Operaen, Det Kongelige eller Skuespilhuset, så ærgrer det mig som det første, at jeg ikke kommer noget oftere, end de par gange om året, det sker. Jeg vil i fremtiden helt klart prioritere disse kulturoplevelser noget mere.

- Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- Jeg må have fortrængt det. Derfor vil jeg hellere vende spørgsmålet til at handle om den stærkeste oplevelse. Hvilket var Holocaust-museet i Berlin. Alene fordi museet formåede at gøre oplevelsen af tragedien så knugende og vedkommende. Både i sin udstilling og i samspillet med sin arkitektur og sit rum. /DB

Michael Katz Krefeld

Født i 1966. Begyndte sin karriere med at skrive og instruere novellefilm, og han har skrevet manuskripter til danske tv-serier som ”Nikolaj & Julie”, ”Hotellet” og ”Nynne”.

Han debuterede som krimiforfatter i 2007 med ”Før stormen”, som fik Det Danske Kriminalakademis debutantpris. Siden fulgte ”Pans hemmelighed”, ”Protokollen” og ”Sort sne falder”, der vandt Harald Mogensen prisen for Årets bedste danske krimi 2012.

Han er ikke mindst blevet kendt for sin serie om den tidligere betjent Thomas Ravnsholdt som privatdetektiv Ravn. Indtil videre er det blevet til 7 ud af 10 planlagte bind, og bøgerne er udgivet i 20 lande. Parallelt skriver han også på en trilogi om kriminalkommissær Cecilie Marstil, hvor der ind til videre er udkommet to bind.

Han har fået flere priser for sine bøger, blandt andet Martha-prisen i 2016, Krimimessens Publikumspris i 2018 og en Mofibo Award for Årets krimi i 2020.

Michael Katz Krefeld har netop medvirket i ”Vild med dans” på TV 2, og så er han aktuel med endnu en krimi om Ravn, ”Imperiet”.

Annonce
Trafik

Trafikomlægningen ved byggeriet på Halmtorvet: Man bør bruge mere af det grønne areal til cykler og gående

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Bolig og livsstil

Flemming Møldrup er glødende bålentusiast: - Der sker noget med samtalen, når man sidder om et bål

Vesterbro

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Annonce