Annonce
Vesterbro

Fortsat kritik af Otto Busses Vej-planer: Det kan sagtes blive godt, men der mangler noget

Den nye bydel ved Otto Busses Vej indeholder både planer om flere fodboldbaner og store grønne arealer. Alligevel fortsætter lokaludvalget med at være skeptisk omkring mængden af grønt. Foto: René Mølskov
Først og fremmest er det grønne i planen blevet brugt på infrastruktur frem for parkarealer, påpeger Vesterbro Lokaludvalg efter weekendens debat om udviklingen på Otto Busses Vej.

- Der er rigtig mange gode ting i planen, og der er ingen tvivl om, at de har forsøgt at møde det krav, der ligger i kommuneplanen om 9 til 12 hektar grønt. Desværre bliver en stor del af det brugt på infrastruktur.

Sådan siger formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm efter udvalget har diskuteret og gennemgået planerne på et lørdagsmøde.

Den største udfordring, er ifølge udvalget, at de grønne arealer ikke bliver tilpas rekreative.

Annonce

- Det er et problem, at der er så meget af det grønne, der bliver brugt på infrastruktur. Det, der står i kommuneplanen er, at der skal være 9 til 12 hektar grønt. Det, der er spørgsmålet er jo så, hvor meget rekreativt areal der er i en sti. Selv om den er grøn. Spørgsmålet er også, hvordan den sti, der er tegnet, den reelt kommer til at se ud, når brandvæsnet først har været der med deres krav til sikkerheden, og fortsætter:

- Jeg tror, desværre, at det bliver til noget grønt i siderne af veje og stier. Og vi havde håbet på, at der kom en stor park, der også kunne give noget grønt til Vesterbro som bydel. Og det synes vi ikke helt, det lever op til, som det ser ud lige nu.

Men lokaludvalget håber, at de endelige streger bliver sat på en måde, så det grønne bliver reelt og ikke kun til pynt.

Græs eller boldspil

Der er tegnet tre fodboldbaner ind i planerne. En enkelt 11-mandsbane og to mindre baner. Det har været en kamp, som Vestia og lokaludvalget har kæmpet i årevis, og hvis de nye fodboldbaner skal aflaste det store behov og taget noget af presset af de andre baner, så kræver det at der er tale om kunstgræs. Men det er imidlertid uforeneligt med de drømme om at bruge banerne som regnvandsopsamling, mener Thomas Egholm.

Formand for Vesterbro Lokaludvalg vil have masser af grønne arealer på Otto Busses Vej. Han er fortsat kritisk overfor planerne for området, selv om han mener, at det kan blive godt. Arkivfoto: Michael Paldan

-Det bliver interessant, hvad man gør med fodboldbanerne. Spørgsmålet er jo, om man kan have fodboldbanerne på den måde, som det foreslås. De skriver, de gerne vil bruge arealerne som regnvandsopsamling eller for at forsinke regnvandet. Det kan man ikke gøre med kunstgræs, men man er nødt til at bruge kunstgræs, hvis banerne skal holde til det slid, der vil komme, fordi vi har så få baner på Vesterbro, siger han.

Annonce

10 kritikpunkter

Lokaludvalget peger på i alt 10 kritikpunkter. Et andet af dem handler om forbindelserne til den nye bydel. Kan man bygge bro mellem det gamle og det nye Vesterbro - og hvordan?

- Det bliver nok nødvendigt med et stisystem hele vejen over. Men det skal landes på en god måde. En broforbindelse skal ret højt op, og det betyder jo, at det kommer til at fylde en del, for at sikre at også folk i kørestol kan komme over, siger han og peger på et eksempel fra Nørrbro:

- Se på krydsningen af Åboulevarden. Forløbet op til gangbroen fylder ret meget, og det er ikke et sted, man sætter sig, selv om det var intentionen. Det er måske nok tegnet ind som grønt areal, men det er ikke et sted, københavnerne sætter sig.

Du kan se det vindende forslag på: issuu.com/frejaejendomme/docs/cobe_mappe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce