Annonce
Byliv

Frokost i det grønne: Banegaarden åbner udekøkken med Michelin-erfaring

I slutningen af sidste sommer åbnede Banegaarden langsomt mere og mere i takt med at de gamle trælader blev nænsomt restaureret. Foto: René Mølskov
Midt i den vilde og grønne natur på Banegaarden på Otto Busses Vej åbner udekøkken-restaurenten Lade 609 med masser af oplevelser klar til gæsterne.

Da Aarstiderne-stifter Søren Ejlersen i efteråret viste VesterbroLIV og læserne rundt i den vilde natur og de smukke gamle trælader på Otto Busses Vej, var det med store ambitioner og armbevægelser.

Det lille Narnia, som Ejlersen beskrev området midt i den vilde natur på Vesterbro er siden vokset til og vokset frem. Nu er Lade 609 netop åbnet. Her har man ladet sig inspirere af udekøkkener, shelterliv og vild natur, og i spidsen for køkkenet står Linus Kanfall, der blandt andet har en fortid fra Kadeau og Relæ. På menuen er der fem serveringer baseret på økologiske råvarer, som de selv beskriver som 'smagen af åben ild og skovbund med højt gastronomisk niveau'.

Stærke kræfter, som blandt andre Søren Ejlersen fra Aarstiderne, står bag Banegaarden der på de gamle DSB-arealer ved Otto Busses Vej har skabt et 'Narnia', hvor bæredygtighed, sanselighed, vild natur og gensidig inspiration skal være med til at skabe et fællesskab omkring en bæredygtig fremtid. Foto: René Mølskov

- Vi drømmer om at skabe en sanselig oplevelse, der minder om den man får, når man er på tur i de vilde nordiske skove – tilsat høje gastronomiske ambitioner, fortæller Linus Kanfall i en pressemeddelelse.

Annonce

Til maden kan man nyde naturlig vin og andre økologiske drikkevarer fra et kort sammensat af sommelier og restaurantchef Bo Kanfall, der har en baggrund fra blandt andet AMASS og noma.

Restauranten med navnet Lade 609 er netop bygget i en af de ni bevaringsværdige trælader fra 1909.

Mellem og omkring laderne har BaneGaarden mere end 1,5 hektar vildtvoksende natur og restauranten har plads til 90 spisende gæster.

Lade 609 er åbnet med masser af vild og grøn mad. PR-foto

- Åbningen af vores nye restaurant, Lade 609, markerer for alvor næste skridt for vores planer og drømme for BaneGaarden, fortæller Carl Johan Paulsen, der er direktør for BaneGaarden og uddyber:

- Med Lade 609 vil vi gerne vise, hvor stor en gastronomisk oplevelse, det er muligt at skabe og servere med lokale økologiske råvarer og helt simple tilberedningsmetoder, når maden bliver lavet over gløder i et køkken midt i skoven. Samtidig med, at det bliver tilgængeligt for alle.

Udover restauranten åbner der på BaneGaarden henover sommeren madboder, bageri, pastabar, markeder og meget mere.

Lade 609

Ny restaurant på BaneGaarden. Åbnede 3. juni med plads til 90 gæster

Køkkenet er inspireret af udekøkkener, shelter-liv og vild natur

To menuer: ’Den Grønne’ og ’Den Vilde’ ­-­ fem serveringer baseret på økologiske råvarer for hhv. 265 kr. og 295 kr.


BaneGaarden

Ni gamle trælader på DSBs gamle baneterræn mellem Vesterbro og Sydhavnen har ligget stille hen i mange år midt i et træbevokset vildnis

Fire partnere har i tæt samarbejde med DSB og Realdania igangsat restaurering af træbygningerne med fokus på økologi, bygningsbevaring og bæredygtighed

BaneGaarden drives og ledes af madvirksomheden Table med Carl Johan Paulsen som direktør

BaneGaarden har, udover forestående åbning af Lade 609, åbnet madboder, gårdbutik, fællesspisninger og markeder – og meget mere kommer til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce