Annonce
Vesterbro

Gorm Wisweh: - Det er lykkedes os at få folk til at tage pizza seriøst

Tv-kokken Gorm Wisweh er ugens lokale foodie og har sin daglige gang på Vesterbro, når han ikke lige er på en af sine mange andre restaurationer fordelt seks steder i hovedstaden. Foto: Sine Bindslev Caspersen.
På Vesterbro bor den glade bornholmer, Gorm Wisheh, hvor bare navnet ringer en pizza-klokke hos de fleste. Gorm har siden barnsben elsket pizza og madlavning, hvilket gør ham til et interessant madøre. Byens Bedste LIV har stillet skarpt på Gorms forhold til sin bydel, hans bud på hvor du får det bedste måltid og hvad der optager ham lige nu.

Hvad er det bedste ved din bydel?

- Det bedste ved Vesterbro, er, at det stadig er blandet. Lige nu er der en fed balance og plads til at være anderledes, men vi skal passe på, at Vesterbro ikke bliver for ungt og pænt, og holde fast i den lille snært af det gamle arbejder-kvarter, som er tilbage.

Hvor får du det bedste måltid på Vesterbro?

Annonce

- Det gør du hjemme hos mig! Ellers er jeg totalt fiskemand og er derfor kæmpefan af Fiskebaren i Kødbyen. Jeg er heller ikke en sjælden gæst hos Tims Burger Joint, der også ligger i Kødbyen, som jeg mener, er en no-bullshit burger med senneps fra hele verden.

Hvor går du hen, når det skal være hurtigt og nemt?

- Man går aldrig galt i byen med en rulle fra Kebabistan. Det er den bedste kebab i byen og en sikker månedlig hændelse for mig.

Hvor skal du spise næste gang?

- Jeg tror jeg skal på Lola på Christianshavn, som jeg har overset alt for længe. De blander det nordiske og italienske køkken og det er altid interessant at opleve hvordan de anvender råvarerne.

Hvad finder man altid i dit køkken?

- Man finder altid masser af pesto og tappanader, tørpasta og dåser med sardiner og muslinger. Jeg kan godt lide at have det stående, så jeg altid har noget at tage frem, når jeg får gæster. Med en god pesto eller tappanade skal du ikke andet end at koge pasta og åbne en dåse muslinger for at få den vildeste pastaret. Og så har jeg næsten også altid en flaske hvidvin stående.

Hemmeligheden bag en god pizzadej?

- Lige for tiden taler vi om Napoli -og romerstil inden for pizzabunde. Napoli-bundende er tykke, som dem Frankies laver, hvorimod de romerske er helt tynde. Hemmeligheden bag Gorms papirstynde romerske pizzabund er meltyper med meget protein og en god surdej. Vi bruger den samme surdej på 13. år.

Hvad er din største bedrift?

- For 10-15 år siden måtte pizza ikke koste penge var lig med dårlig ost, fake tomatsauce og masser af skinkestrimler. Men hos Gorms er det lykkedes os at få folk til at tage pizza seriøs. Vi har medvirket til at gøre det okay, at kræve over 100 kroner for en pizza og i dag er vi mange flere i branchen, som gerne vil lave ordentlig pizza med gode råvarer.

Hvad optager dig mest lige nu?

- Mine børn! Jeg prøver at være mere familieorienteret og ikke tage nye opgaver ind. Jeg elsker at spille Pokémon Go og har en telefon dedikeret kun til det. I dag skal jeg hente min søn tidligt fra skole for at tage på Vester Kirkegård, for der gemmer sig mange pokemons.

Om Gorm Wisweh

Alder: 39 år.

Status: Gift med Charlotte som han har tre børn med på henholdsvis otte, seks og fem måneder

Om Gorm: Gorm er opvokset blandt pander og gryder i hans forældres restaurant på Bornholm. På trods af have gennemført en bachelor i filosofi og økonomi på CBS, vandt interessen for mad og entreprenørskab og fik ham til at starte Gorm’s.

Foodie fordi: Gorm er autodidakt kok og har seks restauranter og spisebarer i København. Han har altid sanserne fremme for at dufte og smage sig frem til nye retter og pizzaer, som han ofte viser frem som TV-kok i diverse programmer.

Opskrift på Gorms romerske pizzadej

Det skal du bruge:

 • Ca. 2 dl vand (koldt)
 • 10 g gær (kan erstattes af fordej (surdej))
 • 1 tsk. sukker
 • Ca. 200 g mel (gerne tipo 00, men en god hvedemel kan også gå an)
 • Ca. 100 g semolamel (grovvalset durummel - hvis du ikke kan finde det, så erstat med tipo 00)
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

 1. Bland vand, gær (eller surdej) og sukker sammen. Sukkeret giver gæren og/eller surdejen noget at leve af. Når det er opløst tilsættes ½-delen 00-mel og semola. Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.
 2. Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel). Og ælt så på livet løs. Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower). Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
 3. Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
 4. Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min til en 1 time.
 5. Nu er du klar til at rulle dine lækre, tynde og smidige pizzaer ud.


OBS!!!! Mange kommer til lige at ælte dejkuglen et par gange lige før de skal rulle ud. Man vil jo gerne være ekstra god og give den en sidste tur. Det skal du IKKE gøre. Du aktivere bare gluten igen og dejen bliver meget svær at rulle tyndt ud og vil trække sig sammen hele tiden. Gluten skal aktiveres i æltningen så dejen bliver smidig, men den skal ”slappet” af til når der skal laves pizza.

- Dejen kan også æltes i en køkkenmaskine, men så får man jo ikke noget motion, siger Gorm Wisweh.

Tips til pizzabagningen:

 1. Brug altid frisk mozzarella som basisost på pizzaen. Det er ok det er den billige fra supermarkedet, bare det er den friske og ikke det der præstrimlede 'pizzatopping'.
 2. Husk at pizza er fantastisk til at bruge dine smårester og minimere madspild. En pølseende, lidt slatten broccoli i tyndeskiver og den sidste rest brie kan blive til en fantastisk pizza!
 3. Less is more! I stedet for at lægge fyldet ovenpå hinanden så læg det mere ved siden af hinanden. Det holder pizzaen elegant og alt bliver bagt nok.


Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Halloween

Sara skræmmer Vesterbros børn til halloween: Det er her magien starter

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Halloween

Det kan du lave til halloween på Vesterbro: Gåder i Saxogade, vampyrfilm og hjemsøgte forlystelser

Kultur

Nu er der kun 24 tilbage: Få unikt indblik i Vesterbros sidste brune værtshuse

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Efter lang tids renovering: Snart kan du igen bade i lokalt bassin

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Parkeringspladser

Sharif bruger 30-50 minutter på at finde en parkeringsplads: Der bør kun gives én p-licens per husstand

Debat

Vesterbro mangler et nyt lyst og indbydende bibliotek og kulturhus

Hærværk

Flere biler udsat for hærværk tæt på Halmtorvet

Debat

Enhedslisten er klar til at skabe flere åndehuller til Vesterbro

Annonce