Annoncørbetalt indhold

Hold godt øje med bilens bremser - og udskift dele ved behov

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Bremserne er en vital del af din bil. Da både bremseklodser og -skiver er sliddele, er det vigtigt, at man er opmærksom på, at de skal skiftes, når behovet opstår.

Det er dog ikke alle, der ved, hvornår de skal skifte bilens bremser. Der findes ikke et specifikt interval, man kan forholde sig til, hvorfor det handler om at mærke efter.

Annonce

Tegn på, at dine bremser skal skiftes

Der er flere tegn, der kan indikere, at det er tid til at få skiftet dine bremser. En række af dem er beskrevet herunder. Oplever du blot ét af dem, er det vigtigt, at du sender bilen forbi et værksted hurtigst muligt:

  1. Hvis dine bremser larmer, når du drejer, kan det være et tegn på, at bremsekaliberen ikke sidder korrekt i forhold til selve bremseskiven.
  2. Oplever du, at din bil bliver trukket en smule til siden, når du bremser, er det potentielt som følge af, at bremseklodserne er slidt skæve.
  3. En blød bremsepedal, der næsten rører jorden, før din bil bremser, skal du reagere på med det samme. Din bremsepedal må nemlig kun kunne trædes halvt ned. Kan du træde den næsten helt i bund, skal din bil på værksted med det samme.
  4. Er der skurrende lyde, når du bremser, kan du være heldig, at der blot er tale om en smule rust, der er blevet dannet. Det vil dog blive slidt af efter nogle opbremsninger. Hvis lyden bliver ved, er det ikke rust, og du skal have et værksted til at se på det.
  5. En blød bremsepedal er et problem, men det er en hård bremsepedal også. Det vil nemlig føre til, at du skal bruge mange kræfter på at bremse. Det er naturligvis vigtigt, at du får undersøgt og udbedret dette problem.

Generelt skal du være meget opmærksom på bilens bremsesystem, der bl.a. består af bremseklodserne, bremseskiverne og bremsekaliberen. Det er dele, der skal fungere upåklageligt, hvis du skal kunne føle dig tryg i trafikken.

Et velfungerende bremsesystem er med til at sikre, at du kan foretage en kontrolleret opbremsning, når behovet opstår. Gå derfor ikke på kompromis med dette.

Overvej at købe delene selv

Bremsedele – og andre bildele – kan naturligvis købes flere forskellige steder. Nogle af de steder præsenteres du for herunder.

Online butik autodele24.com - med et stort udvalg. Hos denne digitale butik kan du finde de nødvendige dele til din bil ved at indtaste din bils nummerplade i søgeformularen. Det kræver dog, at du ved, hvad du leder efter.

Ved du ikke helt, hvad der er den rette reservedel til din bil, kan du også vælge at lægge vejen forbi en butik som Pitcrew.dk, der har mere end 30 års erfaring på området. I deres butik kan du få en sælger til at hjælpe dig med at finde de rette dele. Pitcrew.dk er en lokal butik, hvor du kan finde bildele online og derefter besøge deres fysiske butik. Professionel rådgivning kan dog fås både online og offline.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.