Annonce
Black Friday

Hos lokal tøjbutik er Green Friday det nye sort: - Vi vil ikke bidrage til et overforbrug

Hos den lokale tøjbutik Donn Ya doll på Istedgade fejrer man ikke Black Friday, men derimod Green Friday. Foto: Julie Fristed Hansen
Ikke alle steder bliver det hele sort på fredag. Hos både en lokal tøjbutik på Istedgade og i byggemarkedet Silvan er Black Friday nemlig erstattet af Green Friday, hvor der er fokus på bæredygtighed, miljø og økologi.

Black Friday på fredag er en af årets største handelsdage, hvor der er et hav af særlige tilbud, store rabatter og mange mennesker på gaden. Men nogle lokale steder på Vesterbro vil du opleve, at Black Friday erstattes af Green Friday, som et modsvar til den store tilbudsfest.

Et af det steder er den lokale kvindetøjsbutik Donn Ya doll på Istedgade.

- Vi holder ikke Black Friday, fordi vi ikke vil bidrage til et overforbrug. Jeg synes, at Black Friday handler mere om bare at købe, end at tænke over, hvad man faktisk har brug for, siger indehaver Tine Heinze Engsted, da VesterbroLIV besøger hende i butikken.

Annonce

- Jeg synes, at man skal købe efter behov. Vi i butikken føler ikke for at være med på at gøre alle vores ting billigere, bare for at få folk til at købe noget mere. Men vi synes, at det giver mening at sætte fokus på de ting, der så er bæredygtige hos os, fortæller hun.

Jeg håber, at der kommer kunder med en masse slidt tøj, de har haft i mange år, men som nu trænger til at blive skiftet ud

Tine Heinze Engsted

Derfor afholder de Green Friday, hvor de bæredygtige og økologiske produkter i butikken sættes ned med 20 procent fredag 26. november.

- Vi vil gerne have, at folk ikke kigger på de kortsigtede behov, men at de ser længere frem. Vi håber, at vi med procenter på Green Friday kan få kunder til at vælge det bæredygtige og få nogle nye kunder, der her kan få øjnene op for det, siger butiksejerne og fortæller, at hun håber, at de i Donn Ya doll på fredag kan hjælpe kunder, som har tøj, der trænger til udskiftning, med at finde en bytter for eksempelvis deres slidte yndlingsjakke-, bukser, eller -bluse.

- Jeg håber, at der kommer kunder med en masse slidt tøj, de har haft i mange år, men som nu trænger til at blive skiftet ud, lyder det.

Kun en mindre del er på tilbud

Da den lokale tøjbutik har valgt at køre Green Friday, er det ikke store tilbudsskilte på alle stativer og hylder, man vil finde på fredag.

- Det er cirka 20 procent af vores produkter, som er bæredygtige og økologiske, og derfor vil være på tilbud på fredag, siger Tine Heinze Engsted.

Annonce

Ikke kun tøj

Det er ikke kun hos den lokale tøjbutik, at du vil opleve, at Black Friday er erstattet af Green Friday. Silvan, som blandt andet ligger på Fisketorvet, fejrer nemlig for andet år i træk Green Weekend. I stedet for at give kunderne rabatter, donerer hele detailkæden fem procent af weekendens omsætning til non profit-organisationen Plant et Træ, som sidste år resulterede i mere end 700.000 kroner til at plante træer.

– Vi indgik partnerskabet med Plant et Træ i 2020, fordi vi er overbeviste om, at det vil have en positiv effekt på miljøet og i lokalsamfundene. Efter den store succes sidste år, hvor Plant et Træ kunne donere frugttræsplantager til 58 børnehaver, er vi mere end glade for at kunne informere om, at vi vil gøre dette igen, siger Rasmus Kjærgaard, CSO i Silvan, i en pressemeddelelse.

Annonce
Black Friday

Black Friday: Politiet anbringer den mobile politistation ved Fisketorvet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jul

Julen byder på en række særlige julemarkeder på Vesterbro: Her finder du dem

Vesterbro

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Tilbudsfest

Corona og varemangel: Sådan bliver Black Friday på Vesterbro

Corona

Nyt vaccinationscenter åbner på Hovedbanegården

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Byens bedste Liv

Kendt kæde åbner tre-etagers karaoke-bar

Black Friday

Hos lokal tøjbutik er Green Friday det nye sort: - Vi vil ikke bidrage til et overforbrug

Vesterbro

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Byliv

Lokalt supermarked klæder udsatte unge på til at tage et fritidsjob

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Julehjælp

Giv udsatte familier julemad på bordet: Køb Vesterbros julekalender

Tilbudsjagt

12 råd til en sikker Black Friday

Kommunalvalg

30 ud af 55: Flertal af kvinder i Borgerrepræsentationen

Annonce