Annonce
Hund på Vesterbro

Hundeliv på Vesterbro: Vil skabe hundelufter-gård på Sønder Boulevard

Boldburet på Sønder Boulevard lige ved Ny Carlsberg Vej bliver ofte brugt til hundeluftning. Men kunstgræsset på banen kan dårligt håndtere hundelorte, fortæller naboer. Foto: René Mølskov
Vesterbro Lokaludvalg arbejder på at få bygget en ny hundeluftergård på Sønder Boulevard ned mod Halmtorvet.

Der er godt nyt til hundeejere på Vesterbro. I Lokaludvalget har man netop besluttet at arbejde videre med at få skabt et nyt rum til hunde på Sønder Boulevard. Området ned mod Halmtorvet er et af de områder, som flere hundeejere overfor VesterbroLIV havde peget på som et oplagt sted.

Næste skridt i processen bliver ifølge formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm at tale med Teknik- og Miljøforvaltningen om, hvordan de forestiller sig at rammerne for at opføre en hundegård ser ud. Derudover vil lokaludvalget tage en snak med både hundeejerne og ikke mindst de lokale beboere på Sønder Boulevard.

- Vi skal tale med dem om, hvordan man kan finde ud af at lave det på en god måde. Der skal vi også tale med naboerne. Måske skal der være nogle lukketider, så der ikke kan være liv døgnet rundt. Ligesom man kender det fra fodboldburene. På den måde kan det give noget ekstra liv i dagtimerne og noget mere ro om natten, siger Thomas Egholm og fortsætter:

Annonce

- Stedet er oplagt, fordi det er en del af Sønder Boulevard, hvor der ikke rigtig er nogen, der har taget ejerskab, eller brugerskab, på det.

Få bruger området

Området for enden af Sønder Boulevard ned mod Halmtorvet har været en byggeplads i mange år. Derfor er der endnu ikke en fast defineret brugergruppe. Samtidig har arealet en størrelse der gør, at der er plads til en hundeluftergård.

Boldburet på Sønder Boulevard lige ved Ny Carlsberg Vej bliver ofte brugt til hundeluftning. Men kunstgræsset på banen kan dårligt håndtere hundelorte, fortæller naboer. Foto: René Mølskov

Lokaludvalget peger desuden på, at der er et stykke vej hen til bygningerne fra midterrabatten, så det på den måde ikke bliver lige uden for folks vinduer, at der bygges en hundegård.

- Den største udfordring er naturligvis, hvis naboerne bliver kede af ideen. Men det tror jeg faktisk ikke. Dels bor de tæt på festzonen i Kødbyen og der ligger et værtshus lige om hjørnet. Så på den måde er beboerne vant til, at der er lidt liv. Når man kombinerer det med, at der skal være luketider, der gør at der bliver roligt om natten, tror jeg det kommer til at fungere, siger Thomas Egholm.

Udpegelsen af 'endestykket' af Sønder Boulevard ned mod Halmtorvet som stedet til nyt hundelufter-areal betyder til gengæld også, at øldrikkerne på Enghave Plads fortsat beholder 'ejerskabet' af lommeparken i hjørnet ud mod Enghavevej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce