Annonce
Trafik

Hvad vej, skal skiltet vende?: Er de fulde, dem der sætter skilte op på Vesterbro?

Hvor peger pilen? Det er svært at gennemskue, hvilken vej kørselsretningen er, når skiltet vender på hovedet. Foto: Allan Wehlast
Et par skilte på Vesterbro ligner resultatet af en sublim julefrokost, men er knap så praktiske for trafikanterne.

Hvor vigtigt er det egentlig, hvordan vejskilte vender? Tilsyneladende ikke ret vigtigt, hvis man kigger på, hvordan er par skilte er blevet sat op omkring Istedgade og Halmtorvet.

I krydset ved Eskildsgade og Istedgade er der i forbindelse med arbejdet med skybrudssikringen blevet sat et nyt skilt op, der viser, at vejen er ensrettet. Måske har skilteopsætterene fået en Gammel Dansk eller 10 til morgenmad, eller måske har de bare haft lidt for travlt, da skiltet blev smækket op.

For skiltet vender af uransagelige årsager på hovedet.

Annonce

Det kan selvfølgelig være en fordel, hvis man er en af dem, der foretrækker at køre bil, mens man står på hovedet. På den anden side er det knap så smart, da det kan være svært at gennemskue, om pilen, det anviser kørselsretningen, peger rigtigt, når skiltet vender på hovedet, eller om den rigtige retning er den, der vises, hvis skiltet vendte rigtigt.

På hjørnet af Absalonsgade er det kun muligt for de gående at se skiltet, der fortæller, vejen er ensrettet. Foto: Mynthe Villadsen

Stå ud af bilen, se skiltet

Og på hjørnet af Absalonsgade og Halmtorvet er der ligeledes opsat et skilt, der fortæller, at Absalonsgade er ensrettet. Her vender skiltet dog helt rigtigt, så point for det til skilteopsætteren - det er trods alt vigtigt at rose for veludført arbejde.

Der er så bare det, som nogen muligvis vil kalde en mindre detalje, at skiltet er placeret, så det vender ind mod fortovet. Bilisterne kan altså kun se den grå bagside af skiltet.

Da der ikke kommer biler i retningen mod skiltet, er der ingen bilister, der kan se skiltet. Foto: Mynthe Villadsen

Man kunne få den tanke, at skiltet var tiltænkt bilisterne, der kom fra Halmtorvet, så de ikke drejede ned ad Absalonsgade og kørte mod ensretningen. Men da Halmtorvet også er ensrettet, er der ingen bilister, der kan se skiltet, medmindre de stiger ud af bilen og går om bag skiltet på fortovet.

Måske er det store skilt tænkt som en service for de gående, så de ved, hvilken vej bilerne kører? Tja, hvem ved?

Annonce

Skiltemysteriet fortsætter

VesterbroLIV kontaktede Teknik- og Miljøforvaltningen i håb om, at de ville kunne hjælpe med at opklare skiltemysteriet på Vesterbro. Vi spurgte forvaltningen om, hvad formålene er med skiltene, hvorfor de er placeret, som de er, og hvilken vej er den rigtige kørselsretning i Eskildsgade?

Selv om forvaltningen tilsyneladende satte alle sejl ind for at finde ud af, hvem der egentlig havde sat skiltene op, blev vi ikke meget klogere af deres svar, udover at det i hvert fald ikke er forvaltningen, der har sat dem op.

Her er deres svar:

- Det er HOFORs entreprenør, der har opsat skiltene. I forbindelse med udvidelse af Kalvebod Brygge Skybrudstunnel afspærres Halmtorvet helt for biltrafik fra mandag d. 11. oktober 2021 og fire år frem. I den forbindelse får de nærliggende gader blandt andet ændrede ensretninger og gennemkørselsforhold. Eskildsgade ensrettes i sydgående retning mellem Istedgade og Halmtorvet. Absalonsgade ensrettes i nordgående retning – fra Halmtorvet og op til Istedgade. Forvaltningens vejinspektør har været i dialog med HOFOR, som sørger for, at de omvendte skilte ikke længere vil være synlige.

Hvis du mistede koncentrationen i forklaringen om alle de ensrettede retninger, som kræver et kompas at forstå, kan vi hjælpe med en kort oversættelse:

Det er entreprenørens skyld, og HOFOR fikser skiltene.

Har du set andre skilte, der ligner, de er blevet sat op i en kodylbrandert, så tip os på spoerg.vesterbroliv.dk.

Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Halloween

Sara skræmmer Vesterbros børn til halloween: Det er her magien starter

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Halloween

Det kan du lave til halloween på Vesterbro: Gåder i Saxogade, vampyrfilm og hjemsøgte forlystelser

Kultur

Nu er der kun 24 tilbage: Få unikt indblik i Vesterbros sidste brune værtshuse

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Efter lang tids renovering: Snart kan du igen bade i lokalt bassin

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Parkeringspladser

Sharif bruger 30-50 minutter på at finde en parkeringsplads: Der bør kun gives én p-licens per husstand

Debat

Vesterbro mangler et nyt lyst og indbydende bibliotek og kulturhus

Hærværk

Flere biler udsat for hærværk tæt på Halmtorvet

Debat

Enhedslisten er klar til at skabe flere åndehuller til Vesterbro

Annonce