Annonce
Bolig og livsstil

Inge Skovdal i samarbejde med Soupstone: Drømmen om en suppeevolution

Stephen Paul og Inge Skovdal er gået i fotostudiet hos Skovdal Nordic for at lave fire opskrifter til denne måneds madskole. Stephen Paul står for selve suppeopskriften, mens Inge Skovdal står for toppingen. Foto: Skovdalnordic.com
I novembers madskole har Livsstils faste madskribent og -fotograf, Inge Skovdal, inviteret Stephen Paul, indehaver af restauranten Soupstone, til at komme med opskrifter på supper, som hun vil garnere med nemt tilbehør.

Stephen Paul har en mission og har haft det, siden han flyttede fra Canada til Danmark for over en halv snes år siden. Han vil have danskerne til at spise mere suppe, og i 2015 åbnede han restauranten Soupstone i Odense, der primært sælger supper til at tage med hjem. Enten lige til at spise eller til at varme derhjemme.

Med supper mener han ikke de sædvanlige hønsekøds- og oksekødssupper, men supper lavet på masser af grøntsager og krydderier med eller uden lidt kød.

- Alt taler for at spise mere suppe, især som et aftensmåltid. Det er sundt, det er billigt, det er lækkert, og det er alsidigt, understreger han, mens madskribent og -fotograf Inge Skovdal, der har sin faste side hver uge her i Livsstil, og han er ved at planlægge novembers madskole, hvor han medvirker.

Annonce

Simremad

Duften af supper og andre retter, der har simret i køkkenet i mange timer, er tæt i den lille restaurant, hvor der også er en snes siddepladser. Det nærmer sig spisetid, og det ene kulørte bud efter det andet med den karakteristiske firkantede taske på ryggen svinger forbi for at bringe ud til sultne odenseanere.

Det gode ved supper er også, at det er svært ikke at lave en kæmpestor portion, som du så kan gemme i køleskabet i flere dage eller på frys, så du har nem mad.

Stephen Paul

Stephen Paul serverer en smagsprøve på en af de supper, som læserne skal stifte bekendtskab med de kommende uger. Den lille, sorte, skinnende skål ligger godt i hænderne og er fyldt med en orangegul suppe med sødkartoffel og gurkemeje. Han nøder Inge Skovdal til at indtage suppen i stedet for kaffe, så hun kan få bugt med sin begyndende forkølelse. Det plejer han at gøre.

Eftersom det er hendes madskole, har hun planer om at garnere hver af de fire supper med nemt og lækkert tilbehør. På den måde er opskrifterne i den grad også nok til at mætte selv den mest sultne mund m/k.

- Det gode ved supper er også, at det er svært ikke at lave en kæmpestor portion, som du så kan gemme i køleskabet i flere dage eller på frys, så du har nem mad, siger Stephen Paul og fortsætter:

- Og så er det en nem måde at få tømt køleskabet på, fordi det meste kan bruges i en suppe.

Annonce

Fattigmandskost

Han har i alle årene undret sig over, at danskerne anser suppe for fattigmandskost, men har fået forklaringen af en bekendt, der er psykolog. Hun mener, at årsagen er, at danskerne relativt hurtigt er gået fra fattigdom til velstand for størstedelen af befolkningen. Derfor gør danskerne meget ud af at lægge afstand til for eksempel suppe for ikke at signalere, at de er fattige.

- Tag for eksempel irerne, som i mange år har været et fattigt folkefærd, de elsker deres kålsuppe, selvom den var det eneste, de spiste i mange år, mener Stephen Paul.

Danskernes forhold til suppe vil Stephen Paul ændre sammen med Inge Skovdal. En supperevolution bliver det nok ikke, men det kunne jo blive til en suppeevolution.

Annonce
Trafik

Trafikomlægningen ved byggeriet på Halmtorvet: Man bør bruge mere af det grønne areal til cykler og gående

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Bolig og livsstil

Flemming Møldrup er glødende bålentusiast: - Der sker noget med samtalen, når man sidder om et bål

Vesterbro

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Annonce