Annonce
Bolig og livsstil

Inges køkken: Kimchi

Foto: Skovdalnordic.com

Velkommen i madskolen, hvor vi her i januar arbejder med kål. Vi begynder med en asiatisk udgave af syltet kål, som hedder kimchi. Min datter, Asta, er helt vild med kimchi efter vores år i Shanghai. Normalt bruger man kinakål til kimchi, men vores kok, John, har fået lov til at lege med denne opskrift, og han har brugt savoykål.

Savoykål fås til billige penge her i vintersæsonen og har et højt indhold af C-vitamin, folat og kostfibre. Så det er oplagt at begynde året med en udgave af den syltede kål. Prøv den i burgere og salater eller i supper. Måske bliver du også glad for kål på en ny måde.

Ingredienser

Kimchi-marinade:

  • 50 g hvidløg
  • 50 ml vand
  • 30 g stærk chilipulver
  • 100 g paprika
  • 75 ml æblemost eller æbleeddike
  • 50 g frisk ingefær
  • 20 ml fiskesauce (eller 15 g tørret tang, for eksempel arame eller wakame)

Kimchi-salat:

  • 1 savoykål
  • 40 g groft havsalt (plus ekstra til lage)
  • 200 g gulerødder
  • 200 g knoldselleri
  • 100 g porre

Sådan gør du

Kimchi-marinade: Bland alle ingredienser sammen.

Kimchi-salat: Snit kålen og riv gulerødder og selleri. Skær porren i mindre stykker. Vend grøntsagerne med marinaden og krydr med salt. Kom de marinerede grøntsager i et rent sylteglas (et toliters patentglas) og kom låg på.

Opbevar 1-5 dage ved stuetemperatur eller 12-14 dage i køleskab for at opnå fermentering.

Annonce

Mest læste

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Ændring af dagpengesatsen på vej - nogle ledige får mere i posen, andre får mindre

Vesterbro

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Annonce