Annonce
Bolig og livsstil

Inges køkken: Suppe med chorizo, grønkål og kartoffel

Suppe med chorizo, grønkål og kartoffel - og hjemmelavet drys ovenpå. Foto: Skovdalnordic.com
Denne suppe ville kokken serverere for den kongelige familie.

Soupstone i Inges Køkken

I novembers madskole har Livsstils faste madskribent og -fotograf, Inge Skovdal, inviteret Stephen Paul, indehaver af restauranten Soupstone, til at komme med opskrifter på supper, som hun vil garnere med nemt tilbehør.

Ifølge Stephen Paul fra Soupstone, som er med mig i køkkenet i denne måneds madskole, er dette en meget simpel suppeopskrift.

Og så kan den laves i god tid, men først og fremmest vil den vække begejstring hos hvem som helst. Hvis den royale familie kom forbi, så er det denne suppe, han vil servere sammen med et stykke godt surdejsbrød.

Igen kan du gøre suppen vegansk, hvis du undlader chorizo og erstatter kyllingefonden med grøntsagsfond.

Annonce

Ingredienser

1 kg kartofler

2 spsk. oliven- eller rapsolie

225 g chorizopølse

2 store pillede og finthakkede løg (275 g)

2 tsk. salt

5 eller 6 fed hvidløg (40 g) (pillet og knust/finthakket)

150 g nippet grønkål

1 liter kyllinge- eller grøntsagsfond

2 ½ liter vand

Til sidst tilsættes grønkål ved lav varme. Lad det simre i cirka fire minutter. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Sådan gør du

Begynd med at få styr på alle ingredienser ved at have dem forberedt og klar. Der er et fransk udtryk, der hedder ”mise en place”.

Hæld to liter vand i en gryde og varm den op på højeste varme. Skræl og skær kartofler ud i mindre stykker og kom dem i gryden. Kog og lad dem være i vandet, når de er møre.

Fjern skindet fra pølsen og skær ud i mundrette bidder (croutoner).

Skær løg og hvidløg. Der skal meget hvidløg i opskriften. Undlad en femtedel, hvis det er for meget.

Sæt gryde nummer to på komfuret og varm op til højeste varme. Tilsæt olie og så chorizo. Rør rundt, indtil de ændrer farve. Tag dem op med en hulske og læg dem til side.

Lad olien være og tilsæt løg og hvidløg.

Tilsæt salt og skru ned til medium varme og rør rundt, indtil løgene er bløde.

Tag nu de kogte kartofler fra den første gryde med hulskeen og kom dem over i den anden gryde. Gem kartoffelvandet.

Tilsæt fond i den anden gryde med alle ingredienserne.

Blend nu suppen. Brug kartoffelvand fra den første gryde til at få den ønskede konsistens ved at tilsætte den lidt efter lidt.

Til sidst tilsættes grønkål ved lav varme. Lad det simre i cirka fire minutter.

Smag til med salt.

Top med chorizo-croutoner og et drys paprika. Ellers brug et skvæt olivenolie.

Annonce

Hjemmelavet drys

Denne drys kan bruges til alle mulige slags supper og er meget fyldig og markant i smagen.

Annonce

Ingredienser

1 stor håndfuld frisk persille

75 g parmesanost

75 g cashewnødder

Limeskal

3 fed hvidløg

½ rød chili

Annonce

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne og server til suppen. Kom en spiseskefuld drys oven på hver suppeskål og lad resten være i en skål, så man selv kan dosere.

Annonce
Black Friday

Black Friday: Politiet anbringer den mobile politistation ved Fisketorvet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Bolig og livsstil

Flemming Møldrup er glødende bålentusiast: - Der sker noget med samtalen, når man sidder om et bål

Vesterbro

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Annonce