Annonce
KLUMME

Jazz, Duke og cubansk aften i Viktoriagade

Meson Espana emmede af cubanske toner. Foto: Githa Schultz

Selvom jeg ikke er den store jazzelsker - jeg har ovenikøbet gæstet Radio Jazz et par gange som lettere jazzhader - er der jazzmusik og -koncerter, jeg synes er fantastiske. Første gang, jeg medvirkede på Radio Jazz, fik jeg et auditivt chok af de helt vidunderlige, da jeg hørte den amerikanske jazzmusiker Bill Frisell og et nummer fra hans album Big Sur, 'The Music of Glen Deven Ranch'.

Jeg tog bogstavelig talt flyet til San Francisco, bil ned til Big Sur via den californiske kyst på Highway One simpelthen for at finde Glen Deven Ranch. Et sted hvor kunstnere og musikere kan få ophold og lade sig inspirere af de helt fantastiske scenerier og stemninger.

På samme måde begejstret under Copenhagen Jazz Festival har jeg været på restaurant Meson Espana i Viktoriagade til cubansk musik, middag og en fotofernisering.

Annonce

Fotografen Søren Wesseltoft udstiller nogle af sine ypperste fotos af jazzmusikere, og vi var omgivet og i godt selskab på væggene af blandt andre Duke Ellington, Morten Ærø, Birgitte Soojin, NHØP, Toots Thielemans og Jan Harbeck. Søren Wesseltoft var i mange år pressefotograf på Dagbladet Børsen, og hans interesse allerede som ung for jazzmusik blev på den måde også hans levebrød. I dag og gennem 30 år som freelancefotograf med fotografier af jazzhistoriens største stjerner.

Den treretters menu inklusive vine hos Meson Espana blev tilberedt af en cubansk kok. Forretten var en cubansk gourmetudgave af en rejecocktail med lækre friske ingredienser. Hovedretten var den cubanske nationalret 'Ropa de Vieja', der direkte oversat fra spansk betyder 'gammelt tøj'. Det var en spændende smagsoplevelse, som smagte mere af friske cubanske himmelstrøg og lysten at rejse dertil end gammelt tøj. Meson Espanas dessert bestod af en ypperlig cubansk kombination; Mojito, sang og musik.

Underholdningen blev leveret af to af Cubas stilfulde, flotte kvinder.

Den cubanske sangerinde og musiker Maria Reyes, som andre måske kender under kunstnernavnet Maria BonBon, underholdt med en lækker cremet, inkluderende jazzvokal. Maria komponerede allerede sin første sang 'Vietnams børn' på Cuba som 7-årig og blev optaget på den cubanske nationale radiostation 'Radio Progreso'. Udover det optrådte hun med sin mor, sangerinden Ruany Reyes, fra hun var ni år. Hun flyttede til Danmark i 1993 og startede sin professionelle sang- og musikkarriere herfra og har optrådt både i Danmark og udlandet. De sidste syv år har hun mest optrådt som solist med cubansk repertoire krydret med latinrytmer og andre genre i egne kompositioner.

Og så ankom Lázara Cachao López, datter af Orlando 'Cachaíto' López.

Hun er pianist fra Cuba og hendes familie tæller mange berømte musikere. Deriblandt også bedstefaderen Israel López Valdés, der sammen med sin bror Orestes skrev den første Mambo. Lázara optrådte under Copenhagen Jazz Festival, og lagde også vejen forbi Meson Espana.

Et absolut højdepunkt, når veninder fra barnsben ikke har set hinanden i ti år. Begge supermusikalske talenter, og de genoptog musik og venskab, som havde de set hinanden for få øjeblikke siden. Det varme dybe venskab kanaliserede sig ud i en enestående musikalsk oplevelse.

Hele aftenen bød på alt hvad sanseapparatet i Cubas tegn kan begære. Og prisen var rimelig.

Meson Espana, der normalt er en tapasrestaurant forvandler en gang om måneden resten af året til musikalske og kulinariske temaaftener fra andre verdensdele, blandt andet Afrika og Mexico.

Søren Wesseltofts fotografier kan ses resten af juli.

Annonce
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Lights on Vesterbro

Helt vildt: De giver koncert i sexshop

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Klumme

Livskvalitet er natur, ikke dyr udsigt!

Sygeplejerskestrejke

Ældre lider under sygeplejerskestrejke på Vesterbro

Folkehuset Absalon

Sommer-workshop: Keramik i lange baner hos Folkehuset Absalon

Vesterbro

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Loppemarked

Slut med Onkel Dannys Plads: Populært loppemarked flytter

Vaccine

Ny adresse: Øksnehallen lukker snart ned for vacciner

Corona

Nybagt mor til lille Felix: Jeg vil overveje vaccinen

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Kunst

Det vidste du ikke: Havneholmen har hemmeligt kunst-rum

Annonce