Annonce
Klumme

Kid Creole and the Coconut Gry Bay fra Vesterbro

August Darnell (Kid Creole) og Gry Bay august 2021. Foto: Githa Schultz

En af verdens mest sexede babes ifølge en officiel top100, som er født på Vesterbro for 47 år siden og stadig har lejlighed i sin elskede bydel, hedder Gry Bay.

Gry har mange titler på sit CV udover babe: Danser, teater-og filmskuespiller, TV-roller, singer-songwriter, uddannet lærer indenfor Rudolf Steiner pædagogik, clairvoyant for bare at nævne nogle. Indenunder Gry's gyldne lange naturlige lokker gemmer sig også en cand.mag i teatervidenskab.

Gry har betrådt de fleste danske store teaterscener eller revyscener, selvom hun blev afvist på teaterskolen med beskeden om, at hun så alt for uskyldig ud og blev rådet til at satse på at sælge pølser eller blive overfaldet, så hun kun få noget livserfaring og se mere slidt ud, hvis hun ville søge ind en anden gang.

Annonce

Selvom det ikke blev teaterskolen i Danmark, modtog Gry et scholarship ved Washington Universitet. Men fik samtidigt tilbudt en af hovedrollerne på Nørrebros Teater med blandt andre også Lars Knutzon og sprang til. Film og tv-serier i ind og udland er det også blevet til. Gry er det vi ganske enkelt kalder naturtalent.

Gry blev hyret i 1997 første gang af Kid Creole og er nu den længst optrædende Coconut ud af tre, som både danser, synger og indimellem også har solonumre i bandet.

Githa Schultz

Af filmroller kan blandt andet nævnes filmen ”Slim Slam Slum” fra 2002, hvor Gry spillede overfor Thure Lindhart i den morsomme og for den tid ret nyskabende danske filmkomedie, instrueret og skrevet af brødrene Marcelino og Jorge Ballarin.

Hun kan også skrive jubilæums Coconut på sit CV i det amerikanske hitband Kid Creole and the Coconuts, der hittede helt tilbage i 1980`erne første gang og stadig er et efterspurgt liveband.

Gry blev hyret i 1997 første gang af Kid Creole og er nu den længst optrædende Coconut ud af tre, som både danser, synger og indimellem også har solonumre i bandet. Kid Creole med det borgerlige navn August Darnell og band har netop optrådt i Italien til en festival sponsoreret af blandt andet modegiganten Gucci.

Gry fik hovedrollen i filmen `All About Anna` fra 2005. Produceret af Zentropa Production og Innocent Pictures, i den lettere erotiske genre der høstede en pris i 2006. Hvor også den schweiziske videokunstner Pipilotti Rist fik øje på hendes naturlige skønhed og skuespillertalent og hyrede hende prompte til en rejse i den brasilianske amazonjungle for at skabe sit videokunstværk ”Homo sapiens sapiens”.

Værket skulle udstilles ved Biennalen i Venedig i den katolske kirke San Stae i 2005.

Efter sigende kom det Pave Paul og Vatikanet for øre, der fik røgelse og myrra skær galt i halsen. Så stikkontakten til værket blev trukket før tid, og Grys guddommelige krop i Pipilotti Rists drømmende mesterværk i kirkens loft blev pillet ned. Til gengæld har værket været udstillet flere steder i verden til stor begejstring og i 2010 på Louisiana i Humlebæk.

I perioder har der været stille omkring Gry i underholdningsbranchen, selvom hun dog har leveret speaks som fast radiostemme, været med i børnemusical på Bremen Teater og i TV-serier samt reklameroller.

Stilheden skyldes mest, at Gry har sin 11-årig datter Lärke Rose med den svære diagnose (GUA). En Autisme Spektrum Forstyrrelse, der kræver, at Gry i perioder er nødt til at være sammen med hende alle døgnets timer.

Kid Creole med liveband har også ligget corona stille, men nu turnerer gruppen igen, og Gry kan heldigvis tage datteren med indimellem til livekoncerterne rundt omkring i verden. Om få uger er Gry igen på vej denne gang til Amsterdam for at optræde med Kid Creole.


Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Halloween

Sara skræmmer Vesterbros børn til halloween: Det er her magien starter

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Halloween

Det kan du lave til halloween på Vesterbro: Gåder i Saxogade, vampyrfilm og hjemsøgte forlystelser

Kultur

Nu er der kun 24 tilbage: Få unikt indblik i Vesterbros sidste brune værtshuse

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Efter lang tids renovering: Snart kan du igen bade i lokalt bassin

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Parkeringspladser

Sharif bruger 30-50 minutter på at finde en parkeringsplads: Der bør kun gives én p-licens per husstand

Debat

Vesterbro mangler et nyt lyst og indbydende bibliotek og kulturhus

Hærværk

Flere biler udsat for hærværk tæt på Halmtorvet

Debat

Enhedslisten er klar til at skabe flere åndehuller til Vesterbro

Annonce