Annonce
Lights on Vesterbro

Klar til kulturfestival: Hun syr de skøre sting

Sy-kunstneren Madstitch glæder sig til at give publikum et indblik i sine kreationer ved Lights on Vesterbro. Foto: Juliane Olsen
Sy-kunstneren Madstitch vil under kulturfestivalen Lights on Vesterbro gæste udstillingsstedet Designer Zoo, hvor hun vil give et indblik i sine særprægede kreationer på stof og papir.

Der er ikke meget, der lige ud af landevejen i sy-kunstner Ditte Sørensens værksted i Nordvest. Faktisk er alt sammensat. Af stof, papir og sting på sting.

Værkerne, der er resultatet af 43-årige Ditte Sørensens anstrengelser, stikker da også ud og fortæller om kvindeliv, prikker til de svære emner og fortæller hver især en historie.

Kunstnernavnet er Madstitch, og det er ganske naturligt, for det er faktisk lidt skørt og på hovedet det hele, og inspirationen kommer mange steder fra.

Annonce

- Jeg går ikke på den måde ud og køber noget til mine værker. Men jeg går i genbrug og falder f.eks. nogle gange over noget håndarbejde, og jeg kan virkelig godt lide, hvis det er noget, et andet menneske har lagt tid i, siger Ditte Sørensen til VesterbroLIV.

Derfra piller og trævler kunstneren så, som hun lyster for, at de private håndarbejds-syslerier kan blive noget til nyt og personligt i hendes eget univers.


Jeg elsker, når tingene har en historie. Nu fik jeg netop foræret en gammel avis fra 1920'erne, der var gammel og gulnet. Jeg er vild med det - sådan en ting, der er brugt som isolering, fortæller mig en masse

Ditte Sørensen, sy-kunstner


Følelser går igen

Hun er uddannet ved foreningen Håndarbejdets Fremme og har senere været i under en meget givtig læretid hos tekstilkunstner Charlotte Yde, som stadig går igen i flere af hendes værker.

Netop det følelsesmæssige aspekt er da også et blivende aspekt, når Ditte Sørensen sætter sig bag symaskinen, for hun skal mærke det i maven, før det kan komme til live på lærredet.

- Jeg elsker, når tingene har en historie. Nu fik jeg netop foræret en gammel avis fra 1920'erne, der var gammel og gulnet. Jeg er vild med det - sådan en ting, der er brugt som isolering, fortæller mig en masse, siger hun.

Ditte Sørensen trækker på flere inspirationskilder, når hun skaber sine værker, og følelserne er altid i fokus. Fokus: Privat


Annonce

Kaos hersker

Det bliver den 2. september kl. 16-18, at Madstitch gæster Designer Zoo på Vesterbrogade, hvor hun vil holde fernisering og fortælle om sit frihåndsbroderi på symaskine, der bliver udført på tekstil, papir eller vandopløseligt stof.

Med andre ord er det hele temaet for hendes kunstneriske virke, som Ditte Sørensen selv siger, lidt kaotisk, og dermed er der heller ikke altid helt styr på alle ender og kanter.

- Tingene skal ikke være for pæne, og jeg kommer ofte flere lag i et projekt. Jeg vil gerne have flere sanser i spil, så det bliver en helhedsoplevelse og handler om følelser, siger hun.

Annonce

Fokus rettes

Sy-kunstneren har igennem en længere periode også lavet værker på private bestillinger men har nu planer om at gå ind i et fuldt fokus på sine egne værker og udstillinger.

Men vigtigst er det for hende, at hun har gjort det muligt at leve af sin kunst og passion, som hun snart deler med festivaldeltagerne på Vesterbro.

Annonce
Vesterbro For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Vesterbro

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet i opråb efter massiv vanvidsbilisme: Kørte over det dobbelte af det tilladte - havde promille på over 2

byliv

Vil bygge 40 meter højt byggeri midt i København: Nu bliver borgerne hørt i sagen om ikonisk grund

Guide For abonnenter

Sådan sparer du smertefrit i hverdagen: Se cheføkonomens simple tip til den typiske københavner

Vesterbro

13-årig pige forsvandt fra Danmark og blev fundet i Belgien: Nu har politiet nyt i sagen

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

BYLIV

Du har helt sikkert været her: Nu er caféen med det sjove navn sat til salg

Siger stop

'Det bliver for vildt': Flere kunstnere pillet af plakaten til Fredagsrock

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej på Vesterbro: Her skal du løfte foden fra speederen

For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Annonce