Annonce
Bolig og livsstil

Klumme: Hyldest til livet

Tegning: Gert Ejton

I min mormors hus er der frygtelig mange mus.

Sådan lyder et velkendt børnerim. I mit hus er der heldigvis ingen mus. Til gengæld er der alt muligt andet spændende.

Vi har købt en murermestervilla fra 1929 - en flot rød dame med mange år på bagen. Det er et af den slags huse, hvor trægulvene er de oprindelige. Skæve, tyndslidte og fyldt med spor fra borebiller. Børnene får konstant splinter i fødderne, men de gamle brædder er charmerende, fyldt med sjæl og alt for svære at skille sig af med.

Annonce

Husets varmekilde er en masseovn, som vi fyrer i hver dag i de kolde måneder. Derfor er en brændekurv fast inventar i stuen, og brænde er lig med edderkopper. Det lærte jeg allerede den første uge i huset. For hver gang, kurven bliver båret ind i stuen fyldt med brændeknuder, så finder to-tre sorte edderkopper et nyt hjem.

De piler hen over de skæve brædder og ned i revnerne, hvor selv ikke støvsugeren kan nå dem. Men det er ikke kun indenfor, at edderkopperne holder til. Udenfor har de vævet dørene, haven og drivhuset ind i fint gennemsigtigt spind. Uanset, hvor jeg går, rammer jeg ind i de fine og klistrede tråde. Jeg har dog næsten lært, hvor jeg skal dukke mig.

Lige uden for stuevinduet gror et figentræ. Det er et gigantisk træ, der strækker sig hele vejen op til soveværelsesvinduet på første sal.

I de varme sommermåneder har vi sovet med vinduerne åbne, og det har føltes som at sove under åben himmel sydpå. Hver nat blev vi lullet i søvn af græshoppernes sang. Men først da sommeren gik på hæld, fik vi en af de grønne væsener at se med egne øjne. Og der forstod jeg bedre den intense lyd. For på min seng kravlede en seks centimeter lang græshoppe - grønnere end grøn og med en størrelse af eksotiske dimensioner.

Men i vores spisestue er der allermest liv. Her finder jeg næsten altid mine tre børn i fuld gang med at spise, tegne eller kravle rundt - både oven på og under bordet. Tre små aber.

Vi har fået vores spisebord af nære venner, der selv har lavet det af gammelt træ. Det har stået udenfor i et godt stykke tid og skal derfor tørres, høvles og slibes, inden det er helt klar til brug. Men vi har taget forskud på glæderne. Og sniger man sig ind i spisestuen om aftenen, når der er mørkt, og der er fred fra abeungerne, kan man være heldig at se en bænkebider, der kribler hen over bordet og gemmer sig mellem plankerne.

Vi ved, at der formentligt også gemmer sig andre kryb der, men vi tager det ikke så tungt.

Tilsyneladende er vores gamle røde hus et sted, der skal være fyldt med liv for store og små.


Men i vores spisestue er der allermest liv. Her finder jeg næsten altid mine tre børn i fuld gang med at spise, tegne eller kravle rundt - både oven på og under bordet.

Annonce
Trafik

Trafikomlægningen ved byggeriet på Halmtorvet: Man bør bruge mere af det grønne areal til cykler og gående

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Bolig og livsstil

Flemming Møldrup er glødende bålentusiast: - Der sker noget med samtalen, når man sidder om et bål

Vesterbro

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Annonce