Annonce
Mad

Kogebog med anbefalinger fra din lokale asiatiske købmand: - Den er en hyldest til tofu og købmændene på Vesterbro

Billederne i bogen af både købmændene, retterne og livet omkring markederne er taget af fotograf Frederik Valdemar Kjeldgaard Foto: Pr-foto
Hele vejen fra Hovedbanegården til Enghave Plads finder man købmænd, der sælger alt, hvad hjertet begærer, når det kommer til det asiatiske køkken. I bogen 'Ten Tofu Recipes From Vesterbro’s Asian Markets' giver seks af de lokale købmænd deres anbefalinger til asiatiske opskrifter med tofu.

Tofu, den sojabaserede fødevare, der er særligt kendt i det asiatiske køkken, kan for nogen være svær størrelse at arbejde med og få til at smage rigtig lækkert. Men det er der råd for. Endda råd fra dine lokale asiatiske købmænd.

Seks asiatiske købmænd på Vesterbro kommer nemlig nu med deres anbefalinger til smagfulde opskrifter med tofu i en genudgivelse af bogen "Ti tofuretter anbefalet af asiatiske købmænd på Vesterbro" fra 2020, som nu er oversat til engelsk og indeholder helt nye elementer.

Det oplyser Nikolaj Ahlefeldt fra foreningen Tofu Collective, der står bag bogen, og som er dedikeret til at formidle østasiatisk kunst og kultur til et dansk og særligt københavnsk publikum.

Annonce

- Tofu bliver en mere og mere populær ingrediens i Danmark – særligt på grund af ingrediensens potentiale i vegetarretter. På samme tid er det en ingrediens, mange har svært ved at anvende, da man er nødt til at kæle lidt ekstra for at gøre den smagfuld – det er blandt andet det, opskrifterne har til formål at bidrage med som inspirationskilde til vegetarisk hverdagsmad, lyder det fra ham.

- Som bogen er en hyldest til tofu, er det ligeså meget en hyldest til købmændene på Vesterbro. Bogen blev udformet under corona-pandemiens højdepunkt, hvor vi alle var hjemsendt og skulle begynde at lave mere mad derhjemme. Med denne bog vil vi gerne belyse de asiatiske markeder, der rent faktisk gør det muligt for privatpersoner at lave lækre tofuretter og asiatisk inspireret mad derhjemme – og finde ingredienser man ikke kan finde andetsteds.

Disse lokale købmænd anbefaler bogens opskrifter

  • Denn Jai Market, Reventlowsgade 18, kld. th
  • Bangkok Trading, Reventlowsgade 18, kld. tv
  • China Town Market, Reventlowsgade 24
  • Thai Asian Market, Halmtorvet 2
  • KFT, Flæsketorvet 3
  • Thai Supermarket, Istedgade 134

Genudgivelse af populær bog

Bogen, som i sin anden udgave har titlen 'Ten Tofu Recipes From Vesterbro’s Asian Markets’, udkom i begyndelsen af december sidste år:

- Bogen blev først udgivet på dansk i samarbejde med købmændene, hvor den endte med at blive revet væk på lanceringsdagen i Kødbyen i efteråret 2020. Derfor besluttede vi i foreningen Tofu Collective at genudgive den på baggrund af den store interesse, og den relevans vi så i at kaste lys over disse købmænd. For at favne den brede mangfoldighed på Vesterbro yderligere, valgte vi at genudgive den på engelsk, så alle vil kunne forstå opskrifterne anbefalet af de asiatiske købmænd beliggende på Vesterbro.

- Udover at den er oversat til engelsk, udfordrede vi Matthias Fusi (chefkokken ved Depanneur) til at udforme en tofu-bagel-opskrift, hvori han udelukkende anvendte ingredienser han kunne finde frem til på de gældende hylder hos de Asiatiske købmænd. Denne opskrift har til formål at inspirere folk til at eksperimentere yderligere med det store udvalg i de mange købmænd og derigennem støtte op om en vigtig del af Vesterbro.

Vi håber at flere i København vil værdsætte områdets charme, de ingredienser og kulinariske universer købmændene tilbyder, og får noget inspiration til hvordan tofu kan kokkereres

Nikolaj Ahlefeldt
Annonce

Vesterbros mange tilbud

Nikolaj Ahlefeldt påpeger, at årsagen til, at det netop er Vesterbros asiatiske købmænd, der skulle anbefale opskrifterne, er, at Vesterbro er en bydel med mange asiatiske markeder, og derfor er det en bydel med med mange tilbud fra det asiatiske køkken.

- Vi håber, at flere i København vil værdsætte områdets charme, de ingredienser og kulinariske universer købmændene tilbyder og får noget inspiration til, hvordan tofu kan kokkereres.

Her sælges bogen

Bogen kan købes:

  • Via Tofu Collectives hjemmeside - tofucollective.com
  • Ved Depanneur i København og Århus
  • I flere lokale butikker på Vesterbro, blandt andet Kihoskh, Kogebogeriet, GAO Dumpling Bar, Kyoto og i de asiatiske købmænd.

Den koster 195 kroner.

Billederne i bogen er taget af fotograf Frederik Valdemar Kjeldgaard. Foto: Pr-foto
Annonce
Vesterbro For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Vesterbro

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet i opråb efter massiv vanvidsbilisme: Kørte over det dobbelte af det tilladte - havde promille på over 2

byliv

Vil bygge 40 meter højt byggeri midt i København: Nu bliver borgerne hørt i sagen om ikonisk grund

Guide For abonnenter

Sådan sparer du smertefrit i hverdagen: Se cheføkonomens simple tip til den typiske københavner

Vesterbro

13-årig pige forsvandt fra Danmark og blev fundet i Belgien: Nu har politiet nyt i sagen

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

BYLIV

Du har helt sikkert været her: Nu er caféen med det sjove navn sat til salg

Siger stop

'Det bliver for vildt': Flere kunstnere pillet af plakaten til Fredagsrock

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej på Vesterbro: Her skal du løfte foden fra speederen

For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Annonce