Annonce
Vild januar

Kommune sætter gang i vejarbejde over hele byen: Sådan undgår du det

Vejarbejdet på Østerbrogade har i forvejen skabt store frustrationer blandt trafikanter og erhvervsdrivende. Nu er endnu mere vejarbejde begyndt i hele København. Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Københavns Kommune har fejret overgangen til det nye år med at sætte gang i vejarbejde syv forskellige steder på en gang.

Er du bilist, cyklist eller gående i København, kan du næsten ikke undgå at støde på det. Det irriterende vejarbejde der sender dig ud på en omvej, når du er allermest presset på tid. Men håbede du på en bedring her i det nye år, er der dårlige nyheder.

Københavns Kommune har i begyndelsen af januar nu påbegyndt vejarbejde syv forskellige steder. Det drejer sig blandt andet om stærkt trafikerede veje som Strandvænget på Østerbro.

Men hvorfor vælger man at begynde på vejarbejde otte forskellige steder i København - på stort set samme tid?

Annonce

Det har Jane Snog, områdechef i miljø- og teknikforvaltningen i Københavns Kommune denne forklaring på.

- Vi overvejer selvfølgelig altid, hvor stort et pres et givent vejarbejde vil medføre, inden det igangsættes. Det er ansøgerens ansvar at undersøge, om de faktiske forhold på stedet gør det egnet til det planlagte arbejde, inden ansøgningen sendes til forvaltningen.

Væsentlig kødannelse

- Det gælder både for eksterne ansøgere og os selv. Ved vejarbejder på større veje, hvor forvaltningen vurderer, at der med stor sandsynlighed vil opstå væsentlige kødannelser afledt af vejarbejdet, skal konsekvenserne for trafikken ligeledes vurderes, skriver hun i en mail.

København er en storby i udvikling, og det betyder et stigende pres på veje og infrastruktur i byen.

Jane Snog, Københavns Kommune

Men det er ikke alle steder, at vejarbejdet forløber problemfrit. På Østerbrogade betyder afspærring blandt andet, at fodgængere og cyklister er nødt til at deles om et lille stykke vej, ligesom mange fodgængere stadig benytter et fodgængerfelt, der ellers er spærret behørigt af.

Københavns Kommune afviser imidlertid at henvise fodgængere, inklusive skolebørn, til det modsatte fortov.

Annonce

En storby i udvikling

Ifølge Jane Snog er det nødvendigt at udbygge infrastrukturen i København, hvis man vil følge med udviklingen.

- København er en storby i udvikling, og det betyder et stigende pres på veje og infrastruktur i byen. Det gælder både byens veje, men også forsyningsledninger, som skal vedligeholdes og opgraderes, så byen fortsat er attraktiv at bo i.

- Flere af de igangværende projekter vedrører forsyningsledninger, hvor ledningsejeren har ret til at komme til. Andre drejer sig om klimasikring, genopretning af veje og andre anlægsprojekter, som er politisk besluttede, skriver hun.

På kortet herunder kan du få overblik over, hvor vejarbejdet er begyndt - og hvilke veje du skal undgå, så du ikke bliver fanget i vejarbejdet.

Klik på de lilla punkter for at læse om vejarbejdet - og hvornår det forventes færdigt.

Her er det nye vejarbejde

  • Ørnevej i Nordvest er spærret mellem Tranevej og Lærkevej på grund af nyanlæg af vejafvanding. Arbejdet forventes afsluttet 31/10.
  • Mozartsvej mellem Offenbachsvej og Stubmøllevej i Sydhavn er spærret på grund af nyanlægning af kloak. Følg skiltningen i området, oplyser Københavns Kommmune. Arbejdet forventes færdigt 11/2
  • Der er vejarbejde på cykelstien på Dybbølsbro. Vejarbejdet ventes afsluttet 30/6.
  • Sankt Peders Stræde i Indre By er spærret i begge retninger ud for Larslejsstræde. Arbejdet forventes afsluttet 23/1.
  • Østerbrogade er ensrettet igen, så det kun er muligt at køre af Østerbrogade fra Ndr. Frihavnsgade til Classensgade. Arbejdet forventes afsluttet 8/4.
  • Vendersgade mellem Nørre Voldgade og Nørre Søgade er spærret på grund af fjernvarmearbejde. Arbejdet forventes afsluttet 31/1.
  • Sluseholmen ud for Ved Stigborderne er spærret i begge retninger på grund af kloakarbejde. Cykler og gående kan passere. Arbejdet forventes afsluttet 28/1.
  • På Strandvænget på Østerbro er ét spor farbart i begge retninger i dagtimerne frem til 31/1. Der bliver arbejdet i de to midterste spor. Københavns Kommune forventet, det kan give kø i myldretiden.

Kilde: Københavns Kommune

Annonce