Annonce
Corona-test

Kritik af testkøer på Vesterbro: Det er her, det er værst

Konservatives Katarina Ammitzbøll er stærkt kritisk over for den testkapacitet, der er på Vesterbro. Hun mener, at det for ringe, at man kræver en test for at bruge cafeer og lignende, men samtidig ikke leverer testkapacitet til at undgå kø.
Det er pinligt at se de lange køer foran Vesterbros ene teststed, mener det Konservative folketingsmedlem Katarina Ammitzbøll, der har bedt ministeren svare på, hvad han vil gøre ved de lange køer.

- Det er her på Vesterbro, det er værst. Det er her vi har den dårligste kapacitet og faciliteterne kan ikke følge med. Vesterbro er klart underrepræsenteret på testkapacitet og der er jo al for lang kø, når man en fredag eftermiddag kommer for at blive testet, siger Katarina Ammitzbøll til VesterbroLIV.

Hun finder det dybt kritisabelt at man åbner for en genåbning under forudsætning af coronapas og negativ-test, mens man samtidig byder folk at stå i timelange køer for at blive testet.

- Der er ingen steder, kapaciteten er så dårlig som her på Vesterbro. Og samtidig er det et område, hvor der virkelig er meget at gå ud til. DGI-byen, Kødbyen, Tivoli, restauranter, cafeer og så videre. Der er virkelig mange ting på Vesterbro, hvor man har brug for at få taget et coronatest først. Men testkapaciteten er simpelthen for dårlig, siger hun.

Annonce

Hun har stillet et såkaldt § 20-spørgsmål til ministeren, hvor hun spørger, hvad han har tænkt sig at gøre ved de lange ventetider.

- Jeg er reelt bekymret for, at vi ikke får gang i oplevelsesøkonomien i København. Vesterbro er markant underrepræsenteret på testkapacitet og når solen skinner og man vil ud og sætte sig ved Kødbyen eller på Vesterbros Torv, så opgiver man, fordi man kan se, at man skal stå i kø en time eller mere, siger hun og uddyber, at man burde have langt flere testfaciliteter, så køerne forsvandt.

Hun håber, at det resulterer i flere teststeder, så køerne derved bliver mindre:

- Jeg har derfor stillet spørgsmål til ministeren om, hvad de vil gøre ved testkapaciteten. Hvad vil de gøre ved den ringe mulighed der er for at tage en test lige præcis her, hvor så mange gerne vil ud. Jeg håber, at de reagerer hurtigt og sikrer, at der bliver flere teststeder her på Vesterbro. Vi er et tæt befolket område. Men også folk, der kommer ind udefra, skal have mulighed for at få taget en test, inden de går videre ud på Vesterbro. Reelt mister man muligheden, hvis man skal vente for længe, siger hun.

Koster 60 millioner kroner om dagen

Den nuværende testkapacitet koster ifølge Katarina Ammitzbøll omkring 60 millioner kroner om dagen. Og hun mener ikke nødvendigvis, at corona-pas er den rigtige vej på den lange bane.

-Så længe regeringen er meget forsigtig, som den jo er, så må vi til gengæld også sikre, at der bliver flere teststeder. Det er jo ikke så svært at sætte op. Men om det er den rigtige vej, ved jeg ikke. Det koster 60 millioner om dagen, og det er rigtig mange penge. Så det skal vi debattere på et tidspunkt. Og vi har brug for en køreplan, så alle ved, hvad der kommer til at ske, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce