Annonce
Alarm 112

Landsret stadfæster fængsling af Syrien-mor i terrorsag

Østre Landsret har fredag stadfæstet fængslingskendelsen fra Retten på Frederiksberg over en 32-årig kvinde, der er sigtet for at have støttet Islamisk Stat og opholdt sig i konfliktzoner i Syrien. Hun kom med sine to børn til Danmark fra Syrien natten til torsdag. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Østre Landsret er enig med byretten i, at en 32-årig kvinde skal sidde varetægtsfængslet i terrorsag.

Retten på Frederiksberg traf den rette beslutning, da den torsdag bestemte, at en 32-årig kvinde skal sidde varetægtsfængslet i foreløbig fire uger, sigtet for overtrædelse af straffelovens terrorparagraffer.

Det har Østre Landsret fredag afgjort.

Sammen med to andre kvinder, kom den 32-årige og hendes to børn natten til torsdag til Danmark fra Syrien. Samme dag blev de tre kvinder fremstillet i grundlovsforhør tre forskellige steder i landet.

Annonce

De er alle tre sigtet for at have støttet Islamisk Stat og for uden tilladelse at have opholdt sig i konfliktzoner i Syrien. De blev alle varetægtsfængslet.

Den 32-årige kærede kendelsen om varetægtsfængsling til Østre Landsret, som fredag altså har stadfæstet den.

Ved Retten i Kolding blev en 37-årig kvinde varetægtsfængslet frem til 1. november. Også hun kærede kendelsen. Kæren skal behandles mundtligt i et retsmøde i Vestre Landsret, og det ventes tidligst at ske i næste uge.

Den 37-årige, der både har dansk statsborgerskab og statsborgerskab i et østeuropæisk land, kom til Danmark med syv børn. Hun har desuden en 15-årig søn, der allerede var i Danmark.

Det formodes, at kvindens mand, som hun tog til Syrien med, er død.

Endelig blev en 34-årig kvinde, der er mor til fem børn, varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Esbjerg. Hun accepterede afgørelsen og kærede den ikke.

Prisen for at tilslutte sig en terrororganisation er fængsel i flere år.

For eksempel blev en kvinde så sent som i august idømt fængsel i fem år, fordi hun opholdt sig hos Islamisk Stat. Opholdet varede i to år og ni måneder.

Den 23-årige kvinde har valgt ikke at anke dommen, der er afsagt af Retten i Glostrup.

Bare at opholde sig i en konfliktzone i Syrien uden myndighedernes tilladelse giver også ubetinget fængsel. Og det helt uanset årsagen til opholdet.

Det har en sag fra Aarhus vist. En tidligere soldat, Tommy Mørck, besluttede at gå ind i de kurdiske styrker, hvor han kæmpede imod Islamisk Stat. Alligevel er manden idømt ubetinget fængsel i seks måneder.

/ritzau/

Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Politichef: Stor sexafpresningssag blev efterforsket for dårligt

Annonce