Annonce
Vesterbro

Lommeparken skal gøres permanent: Øldrikkerne skal have flere bænke og mere læ

'Verdens længste bænk' i lommeparken har set bedre dage. Der var egentlig et par ekstra brædder, men de røg en dag, der manglede brænde til bålet. Foto: Mynthe Villadsen
Det var egentlig tænkt som en midlertidig løsning, da man flyttede øldrikkerne til den gamle hundegård ved Enghave Plads. Men nu skal løsningen gøres permanent, mener Vesterbro Lokaludvalg.

Lommeparken på Enghave Plads har siden metrobyggeriets begyndelse fungeret som midlertidigt opholdssted for byens øldrikkere. Men nu skal pladsen gøres permanent, mener Vesterbro Lokaludvalg.

- Vi har spurgt brugerne, hvad de helst vil, og de vil helst blive der. De oplever, at de får et sted for dem selv, som er lidt mere privat. Og derfor er det dét, vi gør, siger Thomas Egholm, der er formand for Vesterbro Lokaludvalg.

Der er jo klart, når man laver sådan noget, kan det hurtigt blive et godt sted at stå og sælge hash for en bande udefra, og det ønsker vi heller ikke

Thomas Egholm, formand for Vesterbro Lokaludvalg

Derfor har lokaludvalget besluttet at rette henvendelse til Socialforvaltningen og Socialudvalget om at afsætte midler til blandt andet renovering af den lange bænk og etablering af nye bænke under sejlet, som blev opsat tidligere på året.

Annonce

Da VesterbroLIV var forbi lommeparken, var det lidt for sent på dagen til, at nogen på bænken havde lyst til at stå frem i artiklen. Men der var bred enighed blandt brugerne om, at de ønsker at forblive i den gamle hundegård, og at der er et behov for både renovering af bænken og flere bænke. Det vil nemlig give mulighed for at sætte sig et andet sted, når man bliver uvenner.

- Når der opstår problemer omkring en bænk, kan man gøre to ting: enten fjerne bænken, så folk holder op med at skændes om den, eller også kan man bygge en bænk mere, så kapaciteten er i orden, siger Thomas Egholm.

Lokaludvalget har skelet til, hvordan man i Sydhavnen har flyttet en lignende gruppe borgere omkring Anker Jørgensens Plads over til Hørdumsgade. De ønsker en lignende ordning, hvor der blandt andet bliver opsat noget afskærmning, som også tilfredsstiller politiet, der skal kunne følge med i, hvad der foregår.

- Der er jo klart, når man laver sådan noget, kan det hurtigt blive et godt sted at stå og sælge hash for en bande udefra, og det ønsker vi heller ikke, siger Thomas Egholm.

Udover bænke og afskærmning er der også et ønske hos både lokaludvalg og brugerne om en permanent løsning til det opsatte sejl.

Ifølge brugerne selv er sejlet for åbent til at kunne beskytte mod vind og regn. De drømmer om noget med bedre afskærmning, og hvor der også er mulighed for at grille og lave bål uden at sætte fut til det hele.

Der tyder heller ikke på, at sejlet var den rigtige løsning i lommeparken. For her få måneder efter opsætning er sejlet ødelagt, og nu venter de på et nyt.

Da regnen samlede sig tungt på sejlet, forsøgte mændene i lommeparken at skære et par huller for at fjerne presset. Det fungerede, indtil en stor mand angiveligt gik ind i sejlets laveste ende og fik revet det ned. Foto: Mynthe Villadsen
Annonce
Trafik

Trafikomlægningen ved byggeriet på Halmtorvet: Man bør bruge mere af det grønne areal til cykler og gående

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jul på Vesterbro

På Halmtorvet er det slut med at pakke juletræet ind i plastiknet

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Juletid

Juletræssalget på Halmtorvet sikrer jobs til byens udsatte: - Det er hyggeligt og gør hverdagen nemmere

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Vesterbro

Skøjtebanen i Enghaveparken er forsinket

Covid-19

Flere lokale læger tilbyder corona-vaccinen

Vesterbro

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Butiksliv

Wagyu-butik er åbnet på Vesterbro: - Vesterbroere er klar til at bruge penge på god mad

Vesterbros byliv

Hvis du er vild med kasketter, så vil du være vild med Mads' butik i baggården på Vesterbro

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Annonce