Annonce
Brug for hjælp

Mændenes Hjem i opråb: Vi har brug for hjælp

Der er corona-smitte blandt brugere og medarbejdere i alle afdelinger på Mændenes Hjem. Situationen er yderst akut og derfor beder de nu om økonomisk hjælp fra Vesterbroerne. Foto: Mændenes Hjem/Pelle Rink
På Mændenes Hjem er situationen alvorlig. De råber derfor hele Vesterbro op for hjælp. - Vi er tæt på en desperat situation. De ting, vi plejer at være garant for, er rigtig svære at levere, lyder det meldingen.

Efter et større smitteudbrud af Covid-19 blandt gadens folk fortæller Mændenes Hjem, at situationen fortsat er tæt på desperat.

Derfor beder de om økonomisk hjælp til at klare de mange problemer, der følger i kølvandet på et virus-udbrud blandt deres brugere.


Annonce

Smitteudbruddet på gaden har kun varet 1,5 uge. Det er stadig enormt svært at definere vores behov, fordi det skifter time for time.

Sara Zankel, udviklingsleder på Mændenes Hjem


- Smitteudbruddet på gaden har kun varet 1,5 uge. Det er stadig enormt svært at definere vores behov, fordi det skifter time for time, fortæller Sara Zankel, der er udviklingsleder på Mændenes Hjem.

Mændenes Hjem har driften finansieret på det kommunale budget. Men der opstår for tiden dag for dag nye akutte problemer, og derfor håber de, at Vesterbro vil give en håndsrækning.

Mange problemer

Sara Zankel ridser en lang mængde af udfordringer op, der nærmest ikke er til at rumme:

Hjemløse har bygget en række små lejre og huler rundt om i Kødbyen, hvor stofbrugerne forsøger at holde varmen og holde sammen. Der er døgnåbent på Cafe Klare for at tage hånd om de 18 hjemløse kvinder, der bruger tilbuddet lige nu. Men det er endnu ikke finansieret at holde døgnåbent. Cafe Dugnad er lukket for ophold og varme, og kan kun servere mad ud ad døren.

Skyen ved Mændenes Hjem i Istedgade. Foto: René Mølskov

Der er smitte blandt brugere og  medarbejderne i alle afdelinger. Alle herbergs-beboere er i isolation.

- Som NGO kan vi agere meget hurtigt, hvis vi har midlerne til det. Derfor håber vi, at få hjælp, så vi har et større beløb, vi kan bruge til hurtigt at kunne iværksætte løsninger for gadens folk. Vi kan ikke vente på lange processer og godkendte projektbeskrivelser, når vi ser så mange akutte behov, forklarer Sara Zankel.

Det kan for eksempel være noget så simpelt som at købe smøger til brugerne og dermed undgå, at de deler cigaretter og hjælpe dem med at holde isolationen. For det aktive smitteudbrud blandt gadens folk giver nogle uforholdsmæssigt store udfordringer.

- Vi har i denne akutte situation store problemer med at tilbyde varme og sikkert stofindtag. Det er nogle af de ting, vi normalt er garant for, som pludselig er svære at løse. Vi har en del hjemsendte medarbejdere og vi har restriktioner for, hvor mange der kan være indenfor. Derfor er det også et problem for os at for ordentlig med mad ud til stofbrugerne.

Mændenes Hjem i Istedgade. Foto: René Mølskov

Situationen lige nu er, at stofbrugerne ikke længere kan sætte sig ind på H17 for at få varmen eller en snak i opholdsrummet med personalet. Det er der, en del af den skadesreducerende indsats foregår. Men der er lige nu kun åbent for helt basalt stofindtag.


Det er nogle af de ting, vi normalt er garant for, som pludselig er svære at løse.

Sara Zankel, udviklingsleder på Mændenes Hjem


Og for de mange brugere i isolation er problemerne meget store:

- Heldigvis er der kommet nok kommunale omsorgspladser. Så det problem er løst. Men vi har stadig beboere i isolation på vores herberg. De er psykisk sårbare, stofafhængige. Og alligevel har de taget et kæmpe ansvar, ved at gå i isolation. Og de har ikke meget at lave. De har ingen radio, ingen mobiltelefon, ingenting. Så de sidder alene på et tomt værelse. Det er ikke alle beboere, der er smittede, men dem, der ikke er, de er nære kontakter. Så vi må gøre alt, hvad vi kan gøre for at forsøde deres tilværelse, siger Sara Zankel og forklarer:

- Vi forsøger at købe mobiltelefoner og taletidskort til dem, der sidder i isolation. Det er jo en enorm ensom situation for dem.

Hvis du kan hjælpe Mændenes Hjem med akut hjælp til de mest udsatte borgere, så kan du enten støtte på mobilePay: 582477 eller via: maendeneshjem.dk/stoet-os/

_

Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Halloween

Sara skræmmer Vesterbros børn til halloween: Det er her magien starter

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Halloween

Det kan du lave til halloween på Vesterbro: Gåder i Saxogade, vampyrfilm og hjemsøgte forlystelser

Kultur

Nu er der kun 24 tilbage: Få unikt indblik i Vesterbros sidste brune værtshuse

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Efter lang tids renovering: Snart kan du igen bade i lokalt bassin

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Parkeringspladser

Sharif bruger 30-50 minutter på at finde en parkeringsplads: Der bør kun gives én p-licens per husstand

Debat

Vesterbro mangler et nyt lyst og indbydende bibliotek og kulturhus

Hærværk

Flere biler udsat for hærværk tæt på Halmtorvet

Debat

Enhedslisten er klar til at skabe flere åndehuller til Vesterbro

Annonce