Annonce
KLUMME

Mai & Rådhuset: Sophie Hæstorp vil udfordre de lette løsninger

Carsten Mai kommenterer hver uge det politiske liv på Københavns Rådhus.

Med udspil om et grønnere København og smartere trafik i byen har Sophie Hæstorp Andersen startet sin valgkamp. Hun er Socialdemokratiets spidskandidat og det bedste bud på byens nye overborgmester. Men før det sker, skal hun dog ud i en valgkamp som let kan blive blodig.

For en række af partierne er det nemlig knald eller fald ved valget. Dansk Folkeparti er presset af meningsmålingerne på landsplan, Venstre skal præstere klart bedre end ved sidste valg - ikke mindst fordi de konservative har fremgang, endelig er de radikale ramt af balladen om partiets moral på Christiansborg.

De konservatives fremgang understreges af, at partiets Jakob Næsager mest markant vender sig mod de aktuelle trafikanalyser der bl.a. består af en beboerlicens til 24.000 kr. om året.

Annonce

På højrefløjen står Nye Borgerlige til at komme i Borgerrepræsentationen, og det samme gør Liberal Alliance, hvis spidskandidat Ole Birk Olesen er den mest kendte af alle kandidaterne

Det er i partiernes blandede kor af løfter og kritik Sophie Hæstorp Andersen skal markere sig som den kandidat der svæver over vandene, undgår de daglige småskænderier men til gengæld sætter en visionær kurs for byen. Hun har lagt godt fra land i det projekt.

Sophie Hæstorp har sagt nej tak til en nattelivsplan der ville smadre nattelivet total – uden at glemme de borgere der er ramt af støj og møg i nattetimerne. Hun har vendt sig mod de skrappeste af anbefalingerne i et katalog over forslag der skal begrænse trafikken. Hvilket ikke betyder, at hun glemmer miljøet.

Boligerne på Amager Fælled skal bygges, fordi byen i den grad behøver boliger som almindelige lønninger kan betale, slår hun fast men understreger samtidigt, at der skal findes flere grønne åndehuller.

Sat på helt kort formel er Sophie Hæstorps projekt at skabe sammenhæng i byen. Brede løsninger til gavn for de fleste og et stop for ekstreme politiske benspænd er den linje, Sophie Hæstorp vil vælges på.

Derfor vender hun sig mod partier som altid har nej-hatten på. Modstand mod Lynetteholmen uden at anvise et alternativ og nej til nye boliger på Amager Fælled uden at fortælle, hvor boligerne så skal opføres kalder ikke på den største respekt hos Sophie Hæstorp.

På mange måder er Sophie Hæstorp en klassisk socialdemokrat. Hun vil justere og modernisere, når der er behov for det og gerne i et tæt samarbejde med de andre partier.


På mange måder er Sophie Hæstorp en klassisk socialdemokrat. Hun vil justere og modernisere, når der er behov for det og gerne i et tæt samarbejde med de andre partier.


De mere desperate partier vil som valgdagen nærmer sig skyde på alt, hvad der rører sig. Jo længere de taler sig fra hinanden, jo mere vil Sophie Hæstorp fylde som den kandidat på midten, de fleste kan bakke op om. Hendes arbejdsform er ikke enten-eller men mere et både-og: Mere grønt men også flere billige boliger, mere natteliv men også flere hensyn til borgerne.

Det kan selvfølgelig være en udfordring ikke at vælge de lette løsninger i valgkampens hede. Men Sophie Hæstorp har valgt en anden vej, og det ser ud til at være en god strategi.

Carsten Mai

Carsten Mai analyserer politikken i København. Han var i otte år pressechef for tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. I dag driver han konsulentvirksomheden Carsten Mai & Com som rådgiver virksomheder og organisationer om kommunikation og politik. Han er uddannet cand.scient.soc. og bor med sin familie i København. www.carstenmai.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce