Annonce
Indland

"My Deer Hunter" vinder Reumert for årets forestilling

Kirsten Olesen kunne søndag aften tage hjem fra Årets Reumert med prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle. Kirsten Olesen fik prisen for sit portræt af nazilederen Joseph Goebbels sekretær i forestillingen "Et Tysk Liv", der gik på Det Kongelige Teater. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Teaterforestillingen "My Deer Hunter" vinder prisen for årets forestilling ved Reumert-prisuddelingen.

Forestillingen "My Deer Hunter" vinder en Reumert i kategorien Årets Forestilling ved prisuddelingen søndag.

Årets Reumert, som prisen officielt hedder, bliver uddelt af en jury og dækker scenekunsten over hele Danmark.

"My Deer Hunter" har spillet på Betty Nansen Teatret og er produceret af selskabet Fix & Foxy.

Forestillingen handler om fire krigsveteraner. De er alle ramt af ptsd og kæmper for at vende tilbage til samfundet.

Det er ikke bare skuespillere, der står på scenen. Det er fire tidligere soldater, der fortæller deres egne og meget personlige historier om, hvad krig kan gøre ved et menneske.

Ptsd (posttraumatisk stressforstyrrelse) er en psykisk lidelse, der kan ramme folk, som har været udsat for et hårdt pres gennem længere tid.

Produktionsselskabet skriver, at det har brugt filmklassikeren "Deer Hunter" som guide for stykket. Filmen handler om fire krigsveteraner fra krigen i Vietnam, der ligesom i stykket kæmper for at finde tilbage til hverdagen.

- Traumerne dukkede op som snigskytter i det evige feltkøkken hos fire ptsd-ramte soldaterveteraner. I deres flossede nerver blev lyden af en smadret tallerken til granatnedslag.

- Her fik stanken af brændt kød og synet af soldaternes selvmordsblikke virkeligheden trukket ind på scenen, så vi gøs over mødet med de levende døde. Grumt og uafrysteligt teater.

Det skriver juryen som begrundelse for, at "My Deer Hunter" vinder prisen som Årets Forestilling.

Årets jury består af ti medlemmer. Den er sammensat på baggrund af faglige kvalifikationer, genremæssige ekspertiser og geografisk spredning.

Juryens medlemmer er eksempelvis kritikere, kulturjournalister, forskere eller undervisere, skriver kommunikationsbureauet Have i en pressemeddelelse.

Prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle går til Kirsten Olesen for hendes portræt af nazilederen Joseph Goebbels sekretær i forestillingen "Et Tysk Liv", der gik på Det Kongelige Teater.

Årets Mandlige Hovedrolle går til Esben Smed for hans rolle som Hamlet i stykket af samme navn, som blev spillet på Det Kongelige Teater.

Maria Vinterberg vinder i kategorien Årets Instruktør for forestillingen "Mens vi venter på Godot". Stykket gik på Teatret ved Sorte Hest.

/ritzau/

Annonce
Byliv

Karin har en cafebåd bag Fisketorvet:  - Båden binder folk sammen, der opstår små bekendtskaber helt af sig selv

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Indland

Mere end 10.000 har anmeldt covid-19 som en arbejdsskade

Annonce