Annonce
Sikker skolevej

Nu er der lys på Liva Weels Plads: Brian har kæmpet i et år for sikker skolevej, nu starter en ny kamp

Det har taget et år, fra Brian Bedsted startede kampen for en mere sikker overgang ved Liva Weels Plads, til der nu er fodgængerovergang med lys. Foto: Privat
Brian Bedsted kæmper for sikker skolevej på Vesterbro. Nu står resultatet af første kamp færdig, men han har allerede fokus på den næste kæmp, der skal gøre vejen til skole mere tryg.

Fredag skete det. Efter en lang kamp kom der lys over det nyanlagte fodgængerfelt ved Liva Weels Plads.

- Jeg har en rigtig god følelse af, at det kan svare sig at kæmpe for noget, hvis man er stædig nok, siger Brian Bedsted, der i et år har kæmpet for en mere sikker skolevej, når byens børn krydser Ny Carlsberg Vej ved Liva Weels Plads.

Med underskriftsindsamling og en gåtur med overborgmester Lars Weiss, lykkedes det i foråret at få afsat penge til et fodgængerfelt, et såkaldt toronto-anlæg der er et trafiklys, der konstant blinker gult.

Annonce

Fodgængerfeltet stod færdigt for en lille måned siden, men der var dog ikke lys i pærerne. Brian Bedsted har derfor indgivet 5-6 henvendelser til forskellige afdelinger i løbet af de seneste uger for at gøre opmærksom på det manglende lys. Og fredag begyndte de gule lamper altså at blinke.

Brian Bedsted synes løsningen er god og flot lavet, men at der kunne gøres mere for sikkerheden.

- Vi mangler stadig hastighedsbegrænsning i form af vejbump omkring fodgængerfeltet. Mange er begyndt at sænke farten, men der er stadig folk, der kører for stærkt, siger Brian Bedsted, der godt kunne tænke sig, at politiet kom på banen og holdt øje med bilisterne for at gøre dem opmærksom på at sænke farten og holde tilbage.

Andre farlige steder på Vesterbro

Han oplever stor tilfredshed over at være blevet hørt og skolebørnene nu kan krydse vejen mere sikkert. Men hans oplevelse er også, at det er utroligt tungt at trænge igennem til Teknik- og Miljøforvaltningen, der dengang ikke mente, at der var et problem på Ny Carlsberg Vej. Det var først da VesterbroLIV dokumenterede det med billeder, og Lars Weiss gik ind i sagen, at der skete noget.

- Men blev jeg kun hørt, fordi der er kommunalvalg? Hvis jeg havde rejst denne her debat i næste uge, er jeg ikke sikker på, at jeg var blevet hørt på samme måde, siger Brian Bedsted.

Det får politikerne en mulighed for at vise, for Brian Bedsted har allerede fokus på den næste sag om sikker skolevej på Vesterbro. På Cirkelines Plads er der cykelbaner helt op til fortovet, og Brian Bedsted oplever, at cyklisterne ikke holder tilbage.

- Man skal som skolebarn turde gå sikkert over lyskrydset for grønt, uden at man på den anden side på Cirkelines Plads skal være bange for at blive kørt ned af en vildfaren cyklist, siger han.

Annonce
Black Friday

Black Friday: Politiet anbringer den mobile politistation ved Fisketorvet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jul

Julen byder på en række særlige julemarkeder på Vesterbro: Her finder du dem

Vesterbro

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Tilbudsfest

Corona og varemangel: Sådan bliver Black Friday på Vesterbro

Corona

Nyt vaccinationscenter åbner på Hovedbanegården

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Byens bedste Liv

Kendt kæde åbner tre-etagers karaoke-bar

Black Friday

Hos lokal tøjbutik er Green Friday det nye sort: - Vi vil ikke bidrage til et overforbrug

Vesterbro

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Byliv

Lokalt supermarked klæder udsatte unge på til at tage et fritidsjob

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Julehjælp

Giv udsatte familier julemad på bordet: Køb Vesterbros julekalender

Tilbudsjagt

12 råd til en sikker Black Friday

Kommunalvalg

30 ud af 55: Flertal af kvinder i Borgerrepræsentationen

Annonce