Annonce
Genåbning

Ny åbningstid: Kødbyen festede ud på natten

Veninderne (fra venstre mod højre) Ida Ortmann, Marie Ortmann, Ida Alice Olesen og Danielle Beverage var onsdag aften taget i byen for at gå på karaokebar. Foto: Jacob Crawfurd.
Regeringen har nu givet grønt lys for, at beværtninger må holde åbent til klokken 2 om natten, og det var der flere unge mennesker på Vesterbro, der brugte som undskyldning for en god fest natten til torsdag.

For første gang i år holdt Vesterbros barer og cafeer natten til torsdag længe åbent, så gæsterne i princippet først skulle sendes hjem klokken 2.

Det kunne i den grad mærkes hos baren Mesteren & Lærlingen i Kødbyen, hvor nattefesten med udendørs servering i tropenatten rungede igennem Den Hvide Kødby og skabte sydlandsk stemning over Vesterbro.

Temperaturen lød da også på 24 grader, og den kaldte på sommerkjoler, kolde drinks og nogle sorgløse timer på en hverdagsaften med det meste af corona-nedlukningen i bakspejlet.

Annonce


Vi har brug for at komme ud efter coronaen. Jeg er lige blevet single, så der skal også ske noget

Nanna Pedersen


Singlerne slog sig løs

I Kødbyen var det bestemt blevet udnyttet til fulde, at Christiansborg har givet lov til, at festen måtte vare lidt længere, end den plejer.

Flere unge mennesker havde fundet vej til Vesterbros hippeste gå i byen-sted, og heriblandt var veninderne Mathilde Mortensen, 28, og Nanna Pedersen, 30.

- Vi har brug for at komme ud efter coronaen. Jeg er lige blevet single, så der skal også ske noget, sagde Nanna Pedersen til VesterbroLIV.

Faktisk havde veninden Mathilde Mortensen selv været på en date tidligere på aftenen, og den skulle jo lige drøftes sådan kvinde til kvinde. Det havde altså udviklet sig til et par øl eller to for de to håbefulde singler.

Veninderne Mathilde Mortensen og Nanna Pedersen havde været en tur i Den Brune Kødby og ville se, om de kunne fortsætte festen et andet sted på Vesterbro.

De to veninder havde taget del i festen i Den Brune Kødby og ville omkring midnat se, om der var andre steder i bydelen, som de kunne fortsætte festen denne hverdagsaften.

Annonce

Karaoke-sted sluttede festen

Det var dog ikke alle steder på Vesterbro, der havde taget de nye åbningstider til sig, og faktisk måtte en anden gruppe veninder ikke få chancen for at blive længe ude, efter de havde hygget sig med karaokesang på restaurant Falang Asteria.

- Jamen, altså - vi er lige blevet smidt ud! Nu leder vi efter et andet sted at gå i byen, lød det fra Marie Ortmann, da VesterbroLIV mødte gruppen på Istedgade.

De fire kvinder var klar til at nyde deres sommerferie, og det sker jo selvfølgelig bedst med en bytur på Vesterbro.

- Vi er et par af os, der er opvokset på Vesterbro. Vores venner bor her, og jeg elsker bare mit hood, sagde Ida Ortmann om grunden til, at festen skulle ske her.

Annonce

Sommernætterne er kommet til Kødbyen

Flere af kvarterets brune værtshuse var da heller ikke helt med på noderne om den nye nattefest, og der var ikke adgang efter midnat til kendte beværtninger som McKluud, Jernbanecafeen eller Café Dyrehaven.

Noget tyder på, at den solide nattefest kommer til at stå i den kommende weekend, hvor blandt andet restauranten Warpigs vil fejre den udvidede åbningstid med særlige tilbud. Det skal jo kunne mærkes, at der for alvor er dømt lange sommernætter i Kødbyen.

Alle diskoteker og natklubber holder dog fortsat helt lukket, og det er endnu uvist, hvornår de får mulighed for igen at åbne op.

Annonce
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Lights on Vesterbro

Helt vildt: De giver koncert i sexshop

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Klumme

Livskvalitet er natur, ikke dyr udsigt!

Sygeplejerskestrejke

Ældre lider under sygeplejerskestrejke på Vesterbro

Folkehuset Absalon

Sommer-workshop: Keramik i lange baner hos Folkehuset Absalon

Vesterbro

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Loppemarked

Slut med Onkel Dannys Plads: Populært loppemarked flytter

Vaccine

Ny adresse: Øksnehallen lukker snart ned for vacciner

Corona

Nybagt mor til lille Felix: Jeg vil overveje vaccinen

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Kunst

Det vidste du ikke: Havneholmen har hemmeligt kunst-rum

Annonce