Annonce
Klumme

- Det er ikke sidste gang, jeg kommer forbi Eliaskirken

Lars Karmark Obel er den nye ledende sognepræst i Eliaskirken. Foto: Githa Schultz

Nytår 2022 nærmere betegnet 2. januar startede for mit vedkommende med en gudstjeneste og genvalg til Kirkerådet for Sct. Matthæus Kirke for 2022. Og fortsatte samme dag med en gudstjeneste i Eliaskirken, hvor den nye ledende sognepræst Lars Karmark Obel blev indsat.

Lars Karmark Obel kommer fra en kirkestilling på Østerbro og har blandt andet også været mentor for nye præster og tillidsmandsrepræsentant i Holmens-Østerbro.

Det var Anders Gadegaard, domprovst ved Vor Frue Kirke, som holdt indsættelsestalen for Lars Karmark Obel, som derefter overtog søndagens prædiken. Steg et kort øjeblik mod himlen op på prædikestolen, men steg hurtigt ned igen i kirkerummet for at være tættere på sine nye sognebørn naturligvis på behørig coronaafstand.

Annonce

Jeg har i sandhed været rundt i kirker på Vesterbro her under julen og nytår, og jeg kan ikke sige andet end at det er en super inspirerende oplevelse.

Githa Schultz

Den første tanke, jeg fik, om den noget karismatiske Lars Karmark Obel, da han holdt sin egen første metaforiske freestyle tekst, og som de fleste præster holder flettet sammen med kristent budskab og liturgien, var kontroversiel, lidt politisk og interessant her på en Helligtrekongers søndag. 

Man kan godt sige, at der gik en Kaj Munk gennem kirkerummet, så kedeligt bliver prædikenerne nok ikke med den nye ledende sognepræst. Men Eliaskirken på Vesterbro har nu aldrig været kedelig derimod en temmelig progressiv og moderne kirke, og det vil Lars Karmark Obel gerne videreudvikle. At Lars Karmark Obel er ledende sognepræst ved Eliaskirken, betyder at han også står i spidsen for Folkekirken Vesterbros øvrige præster.

På en eller anden måde fornægter det sig heller ikke, at Lars Karmark Olsen har været fængselspræst, for det føltes også som en prædiken, hvor han holdt sine nye Vesterbro sognebørn på kirkebænkene i et fast greb med fløjlshandske og et mentalt falkeblik, mens han talte både konkret og metaforisk om begrebet sandhed og løgn.

Selvom Lars Karmark Obel er uddannet præst, kommer han ikke fra en præstefamilie, nærmere født af hippieintellektuelle forældre har han på et tidspunkt udtalt.

Der blev serveret bobler og en lækker lille anretning efter endt gudstjeneste, der Corona-korrekt blev kørt rundt på rullebord til de mange siddende kirkegæster på kirkebænkene. Det mindede lidt om maduddelingen på hospitalerne i disse Corona-tider, selvom smagen var langt mere lækker, og så blev der holdt taler og foræret gaver til Lars Karmark Obel.

Jeg har i sandhed været rundt i kirker på Vesterbro her under julen og nytår, og jeg kan ikke sige andet end at det er en super inspirerende oplevelse.

Hver sin kirke på Vesterbro har underliggende temaer, der definerer den enkelte kirke. Der er noget for enhver smag, lyst og sjæl med meget forskellige stemninger og oplevelser alt efter ens egen stemning, og hvilken kirkestemning og type præst man nu lige har lyst til at lytte til den dag.

Øst-vest jeg befinder mig nu bedst i den dybe meditative spirituelle ro i atmosfæren ved Sct. Matthæus Kirke.

Men det er ikke sidste gang, jeg kommer forbi Eliaskirken til en prædiken, men måske også til et jazzarrangement med sangerinden Kira Martini 11. januar klokken 17.

Guds hus Folkekirken Vesterbro med alle dens aktiviteter såvel af religiøs karakter som af kulturel har højt til frihedsloftet.

Amen!

Klummeskribent Githa Schultz. Foto: René Mølskov

Githa Schultz

Githa Schultz er født og opvokset på det Vesterbro, hun stadig er en del af. Med egne ord har hun været her lige så længe som Sonja fra Saxogade - og hun bor her endnu. Hendes klummer handler om livet set med Vesterbro-øjne, men med tanke på den verden, vi lever i. Selv siger hun, at hun holder af det lidt pinlige, det skæve og det kantede. Med et bankende Vesterbro-hjerte skriver hun om det alvorlige, men også det humoristiske og selvironiske.

Annonce
BYLIV

Du har helt sikkert været her: Nu er caféen med det sjove navn sat til salg

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Siger stop

'Det bliver for vildt': Flere kunstnere pillet af plakaten til Fredagsrock

Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej på Vesterbro: Her skal du løfte foden fra speederen

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Vesterbro For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Vesterbro

Skjulte perler

Hos Klara og Signe finder du en farverig eksplosion af håndlavede designs, som du ikke finder andre steder

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

KLUMME

Kære vesterbroer: Tag til Ordrupgaard og mærk det bankende Vesterbro-hjerte fra de legende børn på Enghave Plads

Kom af sted

Alle taler om madspild: Her er et overraskende sted, du kan lære at undgå det

Fedtet belægning

Sur smiley og stor bøde til populær café på Halmtorvet: Det vrimler med bananfluer og indtørrede fedtede belægninger

Annonce