Annonce
Erhverv

Nykredit opjusterer og spår overskud på op mod ti milliarder

Nykredit ejer også låneudbyderen Totalkredit og er landets største inden for lån til ejendomme. Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Fremgang i antallet af kunder og en god udvikling i dansk økonomi sikrer opjustering til Nykredit.

Der er tjent flere penge end forventet hos Nykredit i årets løb, og derfor opjusterer finanskoncernen forventningerne til resultatet i 2021.

Nykredit venter nu et overskud før skat på 9,5-10 milliarder kroner i 2021. Det er 1,25 milliarder kroner højere end tidligere. Det oplyser koncernen i en meddelelse.

- Vi ser fortsat, at vores kerneforretning udvikler sig tilfredsstillende med tilgang af kunder i både Nykredit Bank og Totalkredit, og samtidig har bevægelserne i de finansielle markeder været gunstig, siger koncernchef Michael Rasmussen i meddelelsen.

Annonce

Derudover er årsagen til opjusteringen også et lavt niveau af nedskrivninger - altså tab på lån.

Nykredit ejer også låneudbyderen Totalkredit og er landets største inden for lån til ejendomme.

Koncernen står bag mere end fire ud af ti realkreditlån i Danmark. Derfor er en stor del af de danske boligejere kunder i butikken.

- Vi har i år indtil videre været vidne til en positiv udvikling i både erhvervslivet og på boligmarkedet, og vi ser med forsigtig optimisme ind i en mere normaliseret hverdag efter en lang og usikker periode præget af pandemien, siger Michael Rasmussen.

Link til meddelelse fra Nykredit

Han tilføjer, at Nykredit fortsat har hensat en reserve på to milliarder kroner, som skal dække eventuelle fremtidige tab relateret til corona.

Opjusteringen fra Nykredit er offentliggjort omtrent tre uger inden koncernens regnskab for tredje kvartal. Regnskabet lander 4. november.

/ritzau/

Annonce
PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nu er Kasper Würtz' sejr over Christian Bitz endelig i hus: - Den her afgørelse er næsten vigtigere end selve dommen

Annonce