Annonce
Trafik

Parkeringspladser og brede fortove: Derfor er der ikke cykelstier i Istedgade

Cykelstierne blev i sin tid fravalgt til fordel for brede fortove og for at bevare parkeringspladserne. Foto: Mynthe Villadsen
Cykelstier blev fravalgt til fordel for andre ønsker, da man i sin tid planlagde ombygningen af Istedgade. Til gengæld er der en plan for cykelsti ved Enghave Plads, som der ikke er afsat penge til.

Flere læsere efterspørger cykelstier i Istedgade. De føler sig utrygge, når de cykler gennem gaden og må manøvre sig ind mellem både parkerede og kørende biler og busser.

Istedgade har været gennem en større ombygning de seneste år. Og der er faktisk også udarbejdet en plan for fjerde og sidste etape. Den omhandler enkeltrettede cykelstier med en bredde på 2,2 meter i begge sider af Istedgade på hele strækningen mellem Flensborggade og Enghavevej

Det er Teknik- og Miljøforvaltningen, der på baggrund af en længere proces med borgerinddragelse har udarbejdet et forslag til, hvordan den fjerde etape kan tilgodese borgernes behov.

Annonce

- På nuværende tidspunkt er der på Istedgades fjerde og sidste etape udfordringer med høj fart blandt bilister i retning mod Enghavevej, dårlige krydsningsmuligheder, samt utrygge cykelforhold, står der i materialet til forvaltningens løsningsforslag, som blev godkendt i Trafik- og Miljøudvalget i februar.

Udover cykelstier indeholder projektet blandt andet også vejbump og en hævet flade, der skal sænke farten på strækningen, flytning at fodgængerfelt for at gøre det mere sikker for skoleelver fra Tove Ditlevsens Skole at krydse vejen, og hævet fladen på cykelstien på metroforpladsen, så cyklister kan krydse gaden mere trygt.


Der var ønsker om bredere fortove, parkeringspladser og cykelstier. Det var kun muligt at opfylde to af tingene, og så blev det de brede fortove og bevaring af parkeringspladserne

Thomas Egholm, formand for Vesterbro Lokaludvalg


Men selv om både borgerene, lokaludvalget, forvaltningen og Teknik og Miljøudvalget ønsker cykelstierne, er der ikke noget, der er på vej. Faktisk er der ikke nogen, der ved, om det i det hele taget bliver til noget, selv om der er brugt en million kroner på borgerinddragelse og udarbejdelse af planen.

For i forbindelse kommunens budgetforhandlingerne i september blev der ikke afsat midler til projektet, derfor er det nu op til politikerne, om de vil afsætte pengene på de fremtidige budgetter.

Valget stod mellem tre ting

Når der på den øvrige del af Istedgade ikke blev etableret cykelstier i forbindelse med de tre første etaper, skyldtes det ifølge formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm, at det ikke var muligt at løse alle behov.

- Der var ønsker om bredere fortove, parkeringspladser og cykelstier. Det var kun muligt at opfylde to af tingene, og så blev det de brede fortove og bevaring af parkeringspladserne, siger Thomas Egholm.

Han fortæller, at da man omkring 2000 udarbejdede planerne for Istedgade, var der gang i en butiksdød. De brede fortove har gjort det er muligt at have handel ude på gaden, og det har skabt liv, mener formanden:

- I dag er det nogle af de dyreste butikslokaler, men dengang var der mange lokaler, der stod tomme. Vi fik gjort det til en handelsgade igen.

Annonce
Trafik

Trafikomlægningen ved byggeriet på Halmtorvet: Man bør bruge mere af det grønne areal til cykler og gående

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jul på Vesterbro

På Halmtorvet er det slut med at pakke juletræet ind i plastiknet

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Juletid

Juletræssalget på Halmtorvet sikrer jobs til byens udsatte: - Det er hyggeligt og gør hverdagen nemmere

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Vesterbro

Skøjtebanen i Enghaveparken er forsinket

Covid-19

Flere lokale læger tilbyder corona-vaccinen

Vesterbro

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Butiksliv

Wagyu-butik er åbnet på Vesterbro: - Vesterbroere er klar til at bruge penge på god mad

Vesterbros byliv

Hvis du er vild med kasketter, så vil du være vild med Mads' butik i baggården på Vesterbro

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Annonce