Annonce
Trafikalt buskaos

Pludselig prisstigning på ny busterminal: Vesterbro må leve med buskaos længe endnu

I årevis har det været et kæmpe problem, når cyklister og knallerter skal passere, mens passagerne fra de mange busser stiger af og på. Arkivfoto. Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Trafikkaos ved DGI-byen skulle fjernes med en ny fjernbusterminal, der i årevis har været på vej ved Dybbølsbro. Men kun to har budt på opgaven, og prisen er langt over budgettet.

Der kommer ikke en ny fjernbusterminal ved Dybbølsbro i foråret 2023. Det har ellers været planlagt i årevis og der var allerede budgetteret med 80 millioner kroner til projektet.

Men det trafikale kaos bag DGI Byen i Ingerslevsgade fortsætter længe endnu. Det står klart efter at Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet, nu melder ud, at de to bud, de har fået på at bygge busterminalen har været væsentlig højere end den bevilling, som Københavns Kommune med støtte fra Staten har givet.

- Den planlagte åbning af busterminalen i foråret 2023 er som følge af omstændighederne ikke længere mulig, da den var lagt an på kontraktindgåelse i begyndelsen af maj 2022, skriver vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Annonce

Den skal jo bygges

Det ærgrer formand for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm, at Vesterbro må vente endnu længere på at få løst problemerne med trafikken i Ingerslevsgade:

- Jeg synes det er ærgerligt, for det har været et problem længe, at vi ikke har en busterminal i København. Og det er jo ikke sådan, at den ikke skal bygges. For det er så stort et problem med busserne i Ingerslevsgade, at den skal bygges. Derfor må man kunne finde pengene, siger han.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) var ikke tilgængelig for en kommentar inden deadline grundet storebededagsferien, men Københavns Kommune kommer den kommende tid til at gennemgå mulighederne for at gennemføre projektet i den nuværende form.

De to bud gælder i to måneder, og giver derfor har kommunen mulighed for at finde en løsning og gøre brug af tilbuddene.

I april 2020 kom der ellers i første omgang styr på økonomien, da regeringen besluttede at bidrage med 20 millioner kroner. Derudover ville Københavns Kommune betale 40 millioner kroner og de sidste 20 millioner skulle efter planen findes ved at øge busselskabernes betaling for at bruge terminalen.

Annonce
Vesterbro For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Vesterbro

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet i opråb efter massiv vanvidsbilisme: Kørte over det dobbelte af det tilladte - havde promille på over 2

byliv

Vil bygge 40 meter højt byggeri midt i København: Nu bliver borgerne hørt i sagen om ikonisk grund

Guide For abonnenter

Sådan sparer du smertefrit i hverdagen: Se cheføkonomens simple tip til den typiske københavner

Vesterbro

13-årig pige forsvandt fra Danmark og blev fundet i Belgien: Nu har politiet nyt i sagen

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

BYLIV

Du har helt sikkert været her: Nu er caféen med det sjove navn sat til salg

Siger stop

'Det bliver for vildt': Flere kunstnere pillet af plakaten til Fredagsrock

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej på Vesterbro: Her skal du løfte foden fra speederen

For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Annonce