Annonce
Bolig og livsstil

Redaktørens klumme: Et hjem med strikketøj

Jeg er en af dem, der er opvokset i hjem, hvor der blev strikket.

Jeg kan stadig genkalde mig lyden, selvom det snart er 30 år siden, de tav.

Strikkepindene, som gennem hele min barndom har betydet tryghed, når de arbejdede. Ro på pindeform.

Annonce

En knitren, der ligesom ilden i pejsen bredte sig og gav varme i kroppen, når jeg sad der ved siden af min mor. Hun havde altid et strikketøj i hænderne, når hun sad i ”de bløde gemakker”, som vi kaldte stuen.

Men det var først, da jeg læste artiklen om skuespillerne Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg, der står bag ”Mens vi strikker”-universet med masser af podcastafsnit og spritny bog, at jeg forstod, at det at sidde sammen med min mor og strikketøjet også bød på nogle af de bedste samtaler.

For som Ditte Hansen udtrykker det til vores reporter, der har besøgt hende på husbåden i København sammen med en fotograf: ”Man snakker sammen på en anden måde, når man strikker. Det er, ligesom når man kører bil. Man sidder ikke og kigger hinanden i øjnene, og der kan godt gå lidt længere mellem ordene. Vi har snakket om alt i vores podcast, og vi glemmer nogle gange, at folk lytter med. De får alle hemmelighederne, men det må de gerne, fordi de er så søde at lytte til vores podcast.”

Det var podcasten, der startede det hele, og første afsnit ud af foreløbig 70 styk blev sendt i april 2020. Lige der, hvor pandemien havde snurret sig fast om hele kloden. Og lige pludselig fik vi det, som mange havde sukket efter eller ikke vidste, at de manglede. Tid.

Strikketendensen var godt i gang og blev forstærket af pandemien. Heldigvis holder mange fast nu, hvor samfundet er ved at komme op i gear igen. For ro og gode samtaler går aldrig af mode.

Og lige pludselig fik vi det, som mange havde sukket efter eller ikke vidste, at de manglede. Tid.

Annonce
Trafik

Trafikomlægningen ved byggeriet på Halmtorvet: Man bør bruge mere af det grønne areal til cykler og gående

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Bolig og livsstil

Flemming Møldrup er glødende bålentusiast: - Der sker noget med samtalen, når man sidder om et bål

Vesterbro

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Annonce