Annonce
Bolig og livsstil

Redaktørens klumme: Den melankolske solskinsplante

Det er en af mine favoritplanter, og indtil for nylig har jeg ikke kendt navnet på den. Men nu er den dukket op i mit flerårige krydderurtebed, hvor den spreder masser af solskin med sine knappeagtige blomster i den varmeste gule nuance.

Og så måtte jeg jo i gang med researchen.

Planten hedder rejnfan, og det stammer fra det tyske ord ”rainfarn”, der betyder bregne, som vokser langs markskel.

Annonce

Jeg har i mange år bemærket den langs veje og marker især de seneste år, efter at man mange steder er begyndt at holde igen med at slå langs vejene for at skabe bedre levevilkår for insekter. Jeg skal have testet, om den også kan lide at opholde sig inden døre i en vase. For der er da rigeligt at tage af.

Men med solskinsplantens blomstring følger også en snert af melankoli, fordi dens komme i sidste del af højsommeren også varsler, at nu går sommeren på hæld, og at det er slut med de lune sommeraftener. Heldigvis står rejnfan i mange uger og får os på smukkeste vis gennem sensommeren, som er min favoritårstid.

”Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide,” hedder det i sangen fra 1947. Og jeg har det faktisk sådan, at det kan være lige meget med sommeren, bare vi får en sensommer, som sangen beskriver.


Jeg skal have testet, om den også kan lide at opholde sig inden døre i en vase. For der er da rigeligt at tage af.

Annonce

Mest læste

Byliv

Karin har en cafebåd bag Fisketorvet:  - Båden binder folk sammen, der opstår små bekendtskaber helt af sig selv

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bolig og livsstil

Broderi, bajer og bandeord: -Jeg vil hellere have klippet fingrene af end at brodere missekatte i en robåd

Annonce