Annonce
Vesterbro

Region Hovedstaden: Vi er ikke i nærheden af at mangle testtider

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Trods Katarina Ammitzbølls (K) kritik af testkapaciteten på Vesterbro, understreger Region Hovedstaden, at der er masser af ledige testtider til både PCR- og kviktest.

Katarina Ammitzbøll (K) langer ud efter de lange testkøer på Vesterbro, men ifølge Kirstine Vestergård Nielsen, der er vicedirektør i Region Hovedstaden Akutberedskab, der har ansvar for Region Hovedstadens teststeder, er man godt med på mængden af teststeder.

- Vi har teststeder der, hvor det praktisk og kapacitetsmæssigt giver bedst mening for de fleste, og vi overvåger løbende, så vi har vores folk, hvor der er mest brug for dem i forhold til hvor der for eksempel sker pludselige smittespredning, fortæller hun via mail.

Her oplyser Region Hovedstaden også, at der alene i København er er omkring 11 testtilbud inden for maksimalt 5-10 kilometers afstand.

Annonce

- Vi holder hele tiden øje og skalerer op, når nye behov viser sig. Vi har for eksempel i denne uge netop åbnet et nyt testcenter på Frue Plads og ser samtidig på, om der skal åbnes flere teststeder i København, siger Kirstine Vestergård Nielsen og uddyber omkring køerne, der kan opstå, at:

- Der kan altid opstå kø, af mange årsager. For eksempel er kviktest et tilbud om at give hurtigt svar, som kan benyttes uden tidsbestilling, som mange borgere er glade for. Men fordi det er uden tidsbestilling, kan man ikke planlægge drift og vide hvor mange, der møder op hvornår på det enkelte sted. Derfor kan der være kø.

Hun understreger dog, at der stadig er masser af testkapacitet i København, og at de slet ikke er i nærheden af at mangle tider til at blive testet. Hverken til kvik- eller PCR-test.

- Vi holder øje og retter løbende til. Hvis man vil undgå uforudsigelig kø er det en god ide, at bestille tid til en PCR-test, hvor vi udbyder de tider, som vi har kapacitet til, og dermed nogenlunde kan styre flow og kø.

Du kan altid følge med i placeringen af testcentre på: www.regionh.dk/Sider/kort.aspx

Katarina Ammitzbøll (K) har sendt et §20-spørgsmål til Justitsministeren, der på VesterbroLIVs henvendelse ikke har ønsket at svare på kritikken, men i stedet har henvist til Region Hovedstaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce