Annonce
Børnebøger

Så er der dømt læse-dyst: Børn udfordrer bibliotekarer

Børnene på Vesterbro er særdeles læseglade, og nu bliver det spændende at se, om de kan udfordre bibliotekarerne fra Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.
Hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus har man fået en god ide - der skal nemlig plantes mere læseglæde hos byens børn med en konkurrence, som ender i en forrygende vandballon-kamp til august.

Det er aldrig kedeligt at være en bogorm af et barn på Vesterbro, og lige nu kan man få den fornøjelse at tyre vandballoner efter børnebibliotekarerne på Vesterbro Bibliotek og Kulturhus til august, hvis man er en stor læsehest.

Det sker som et led i konkurrencen "Vandballon Læsning 2021", der kører lige nu, hvor børnene for hver bog, de læser, må lægge en seddel med titlen på den læste bog i børnenes kasse.

Det samme gør børnebibliotekarerne, og den 24. august klokken 16:30 i Enghave Parken vil det så vise sig, hvem der har gjort det bedst. Det bliver i hvert fald taberne, der går mest våde hjem.

Annonce


At læse bøger eller at få læst højt har vist sig at forhøje børnenes koncentrationsevne og empati, så det er bare med at komme i gang

børnebibliotekar Hans SkouBørn kan tømme boghandel

Konkurrencen er et led i kampagnen "Sommerbogen 2021", hvor børnene på baggrund af tre læste bøger kan udfylde et anmelderkort.

Ved aflevering på et af Københavns Biblioteker kan barnet efterfølgende modtage en boggave og være med i en konkurrence om at tømme en boghandel på fem minutter.

I disse år er børnebøger i konkurrence med de andre medieudbud som iPads, computerspil og sociale medier, men der er stadie en fin interesse for børnebiblioteket på Vesterbro, som børnenes forældre ofte opfordrer dem til at lægge vejen forbi.

- At læse bøger eller at få læst højt har vist sig at forhøje børnenes koncentrationsevne og empati, så det er bare med at komme i gang, siger børnebibliotekar Hans Skou til VesterbroLIV.

Annonce

Børnene er hårde konkurrenter

Sammen med kollegaen Britt Jakobsen står han bag konkurrencen, og de er selv godt med i opløbet med bøger som "Hvem slog bambi ihjel?" af Monika Fagerholm og "Den magiske boghandel" af Anna James på natbordet.

Men de er nu alligevel ret sikre på, at børnene er så hårde modstandere, at de ender med at blive de druknede mus til august - det ser i hvert fald sådan ud, hvis man lige nu skeler til de to gennemsigtige bokse med sedler.

På Vesterbro Bibliotek og Kulturhus kan man godt mærke, at sommerferien er over os, men de håber på mange flere deltagere i konkurrencen, når børnene igen vender tilbage fra ferie.

Annonce
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Lights on Vesterbro

Helt vildt: De giver koncert i sexshop

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Klumme

Livskvalitet er natur, ikke dyr udsigt!

Sygeplejerskestrejke

Ældre lider under sygeplejerskestrejke på Vesterbro

Folkehuset Absalon

Sommer-workshop: Keramik i lange baner hos Folkehuset Absalon

Vesterbro

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Loppemarked

Slut med Onkel Dannys Plads: Populært loppemarked flytter

Vaccine

Ny adresse: Øksnehallen lukker snart ned for vacciner

Corona

Nybagt mor til lille Felix: Jeg vil overveje vaccinen

Byliv

Aggressive måger skaber stor frustration: De vækker os om natten med deres gennemtrængende skrig

Kunst

Det vidste du ikke: Havneholmen har hemmeligt kunst-rum

Annonce