Annonce
Vesterbro

Se dronevideo: To 80 meter høje tårne i Carlsberg Byen når toppen

Den gamle arkitektur er bevaret og forsøgt forenet med nybyggerierne. PR-foto: Hannah Paludan Kristensen
De to 80 meter høje tårne i Carlsberg Byen, Dahlerups Tårn og Vogelius Tårn, har nu nået deres fulde højde.

De to 80 meter høje tårne, de den sidste tid er skudt i vejret på Carlsberg har nu nået toppen.

De er i byggeperioden vokset med en hel etage om ugen, oplyser ZÜBLIN, der står for byggeriet.

De to højhuse har tilhørende karréer og er samet set på i alt 86.000 kvadratmeter. Første spadestik til Dahlerups Tårn og Vogelius Tårn blev taget i 2018 og begyndte som to dybe huller i jorden. Siden er der brugt 37.000 kubikmeter beton og 8.600 ton armering.

Annonce

Byggeriet fortsætter og lige nu vokser facaderne med en etage om ugen.

Under normale omstændigheder ville ZÜBLIN afholde et stort rejsegilde, men i disse coronatider har det ikke kunnet lade sig gøre. PR-foto: Hannah Paludan Kristensen

- Vi armerer, forskaller og støber i 80 meters højde. Det kræver helt særlig materiel og specifikke kompetencer fra vores medarbejdere og samarbejdspartnere. Tårnene er vokset med én etage om ugen og facaderne følger med i samme takt, siger projektdirektør i ZÜBLIN Karsten Skettrup i en pressemeddelelse, hvor han understreger, at de under normale omstændigheder ville fejre milepænen med et stort rejsegilde, men at coronatiderne gør, at de må nøjes med et skulderklap og ros til de involverede i projektet.

For at vise kompleksiteten, har de lavet en dronevideo, der viser, hvordan de to tårne bliver opført:

I alt er der i de to projekter lavet flere end 400 lejligheder, erhverv og parkeringskældre.

Udfordrende sted at bygge

Da J.C. Jacobsen i 1847 besluttede at lægge sit nye bryggeri, hvor han gjorde, var det til dels fordi, der er meget vand i undergrunden. En stor fordel, når man brygger øl. Til gengæld er det ifølge bygherren af de to nye tårne et svært sted at bygge højhuse.

Kældrene er derfor optimeret til forholdene, og de indre kerner i højhusene er forankret under byggerierne i to-meter tykke bundplader, som stabiliserer tårnene, oplyser ZÜBLIN.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce