Annonce
Nanette

Selvbevidst storbyrytter i Vesterbro-habit

- Det er groovy, funky og livsbekræftende at leve. Hver dag er fuld af rytme, jeg er en aldrende storbyrytter iført min Vesterbro-habit, skriver Nanette Madsen i ugens klumme. Foto: René Mølskov

Begge arme i vejret, sving i hoften og dejlig indre ro.

Et smil hver morgen over, at jeg har fået endnu en dag. Selv når det er en kommende lortedag, så bare det at svinge de lange ben ud over sengekanten, strække den erfarne krop helt ud, gøre sig klar, som inden en kamp i ringen. Led knækkes på plads, får bevægelse i fødderne, og nakken på plads. En fuld accept af, at dagene side 1973 har sat sine spor.

Men selv når jeg ser mit spejlbillede, det uglede hår med fine striber af gråt, er jeg overbevidst om, at netop de striber, er mine fartstriber. Som en Mustang i en lækker dueblå farve,der har fået sat højpoleret krombeslag på siden, så er de grå striber mit forkromede sølv. Den blå farve er mit signatur-outfit med altid sikker gang i denimbukser, der svajer i vinden, og jakken med slidte lommer. En fuldt ud Vesterbro-habit.

Annonce

Lige meget hvem, jeg ramler ind i, som forsøger at fortælle mig hvem jeg er, og uanset hvem der forsøger at trække deres egen lortedag ned over mig, så tager jeg ejerskabet over min egen dag.

Hver eneste dag, når jeg vågner op, er jeg bevidst om, at denne helt specielle dag kun findes én gang. Fremover er den kun et minde. Så selv om den begyndende tankefold, der ligger mellem mine altid nyplukkede øjenbryn, vidner om livs-slid og tunge tanker, beslutter jeg mig hver morgen for, at jeg er en lækker udgave af 1973. Jeg skylder mit fødselsår at være mig selv anstændig, omfavnende og nysgerrig på alle den kommende flygtige dags oplevelser.


Det er groovy, funky og livsbekræftende at leve. Lektien til mig selv, mens jeg fyrer op for Lep Zeppelin, er at huske mig selv på, at 'Hver dag er fuld af rytme, jeg er en aldrende storbyrytter iført min Vesterbro-habit.


Den daglige snak med øjnene direkte rettet mod mine egne i spejlet, hånden der glider gennem håret for at det op, så jeg kan vedligeholde og pleje mit aldrende ydre, med flipper-hippie-lignede krukker fyldt med urter og olier der efter sigende skulle stramme op, glatte ud og give glød til dagen der kommer.

Jeg er klar til dagen og turen på den flaskegrønne cykel gennem byens gader. Morgenen, hvor byen vågner, hver eneste dag, forbi drengene i de orange veste, der endeløst graver huller i byens asfalt. Hver uge, hver måned; et nyt hul i byen.

En lille endeløs reminder om man skal se sig for i livet. Som et symbol på alle de udfordringer, dagen bringer. Du skal undvige hullerne, der kun symbolsk er afmærket med orange plastiksøjler og plastikbånd med striber som bolsjer i Tivoli.

Holder for rødt, ikke fordi det altid er nødvendigt, men en naturlig pause, om end den er kortvarig. Jeg kan hvile spidsen af mine støvler, hvad enten de den dag er med slangeskind og skrå hæl, eller i kernelæder med Plateau-sål.

Jeg ser, hvordan pigerne, der årrækker yngre end mig, klæder sig, som en kopi af den ægte vare fra 70èrne. Uden at vide og mærke den überfede følelse, når kraven på læderjakken, eller cowboyjakken, bare sidder. Eller kassebukserne med den høje talje de giver den bevægelse til din krop, som de er skabt til.  Jeg bliver bekræftet endnu engang i, at årgang 1973 er et originalt og dejligt sted at være indeni. Hylstret er blødt og forandret af tiden, men det er troværdigt og ægte, ligesom de denimblå kassebukser, der sidder stramt om den modne velformede bagdel, der mærkes ved hvert skridt jeg tager. Som to store bløde puder bevæger de sig derud. Ud til endnu en dag, hvor 1973 kommer længere væk, og alligevel tættere på, da bevidstheden om ens dødelighed åbenbares hver eneste morgen, når jeg vågner med det rodede hår og leddene, der skal knækkes på plads.

Men det er groovy, funky og livsbekræftende at leve. Lektien til mig selv, mens jeg fyrer op for Lep Zeppelin, er at huske mig selv på, at 'Hver dag er fuld af rytme, jeg er en aldrende storbyrytter iført min Vesterbro-habit.

Annonce
Vesterbro

Musikhuset vil være for alle: Du skal blive henført af levende musik spillet af levende mennesker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Kendt advokat afsløret: Fonde skal betale millionbeløb tilbage til kommunen

Vesterbro

Læserne har talt: Trafik er det største problem på Vesterbro

BYLIV

20.000 løbere skal gennem byen: Sådan påvirker det trafikken

Byliv

Sviner festen for meget?

Vesterbro

Fra Paris til Vesterbro: Bagelstein serverer håndbagte bagels

Byudvikling

Nu kommer det: Nyt havnebad på vej

Miljø

Efter to coronaaflysninger: Skraldeuge for børn er tilbage

Vesterbro

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Kultur

Nu kommer det til København: Helt ny sportsgren på taget af DGI Byen

Byliv

Nyt posthus på Vesterbro: Send dine pakker fra Superbrugsen

Danmark

Stor prisforskel: Så meget koster det at spise på Michelin-restauranterne

Byliv

Efter fejlslagne løfter: Nu erstattes de mange stjålne bænke på Vestre Kirkegård

Kultur

Slå et smut forbi Kødbyen: Ny udstilling og værksted åbner snart

Annonce