Annonce
Indland

Selverklæret dansetosse på aktiv pension

I 17 sæsoner har Britt Bendixen været en fast del af dommerpanelet i "Vild med dans" på TV 2. Nu pensionerer hun sig selv, for at få tid til alt det andet. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Britt Bendixen har danset og undervist hele livet. Som 19-årig blev hun uddannet som danselærer. Hun underviser stadig 60 år efter. 14. januar fylder hun 80 år.

Dans har altid været omdrejningspunktet for hendes liv, og det har været indgangen til alt, hun har beskæftiget sig med. Det førte også til, at hun for alvor blev kendt af Danmark i programmet "Vild med dans" på TV 2, hvor hun i 17 sæsoner har været en fast del af dommerpanelet.

Men nu har Danmarks dansedronning, Britt Bendixen, pensioneret sig selv for at få tid til alt det, der ikke har været så meget plads til igennem årene.

Fredag den 14. januar fylder hun 80 år.

Annonce

Dansegenerne har hun ikke fra fremmede. Britt Bendixens forældre var begge danselærere, og sammen opførte de danseskolen Pejsegården i 1945, hvor hun selv har danset, fra hun var helt lille. Hun arvede danseskolen fra sin mor og drev den videre i mange år, før hun i 2015 solgte den.

Egentlig havde Britt Bendixen tænkt, at hun skulle noget andet end dans. Hun var meget interesseret i sprog og glad for at skrive. Men storebror Bo Bendixen, der også var danselærer og entertainer, havde andre planer.

- Han fik hevet mig med til en audition på en forestilling, og skæbnen ville så, at jeg blev udtaget og gik videre. Jeg endte som en af de seks kvinder, der skulle bruges, siger hun.

- Og siden dengang har jeg været en teater- og dansetosse.

Siden 2005 har danskerne fredag efter fredag kunnet se den livsglade Britt Bendixen tone frem på skærmen, når danserne skulle have point for deres dans. Og her har mange måske nok lagt mærke til hendes ikoniske hårpynt i form af to par briller.

Til spørgsmålet om de to sæt briller griner hun hjerteligt.

- Åh, det er en gammel vane fra dengang, jeg brugte cd'er, når jeg underviste, siger hun.

- Mit hår faldt altid ned foran mine øjne, når jeg bukkede mig for at sætte en cd på. Det var meget irriterende. Så solbrillerne røg op i håret og fungerede som en slags hårbøjle. Når så jeg var færdig med mine læsebriller og skulle fortsætte danseundervisningen, så røg de også op i håret. Og det er siden blevet en fast ting, siger hun.

Til trods for den nyfundne fritid ligger Britt Bendixen ikke på den lade side. For som hun siger, er der nok at tage sig til.

Hun nyder at lære nye ting og er for nylig begyndt til bridge, som hun ser som en god form for hjernegymnastik. Derudover underviser hun fortsat to dansehold om ugen og vil genoptage sin spanskundervisning.

Foruden at fejre af sin 80-års fødselsdag kan hun i år også markere, at hun har været sammen med sin kæreste Marianne i 25 år.

Britt Bendixen håber, at hun kan holde en stor fødselsdagsfrokost for sine veninder, når corona ikke længere er så dominerende. Og så vil hun invitere sin kæreste, søn, barnebarn og svigerdatter med på ferie sydpå.

/ritzau/

Annonce
Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Kronik: Hvorfor kan min datter ikke få dansk statsborgerskab på grund af en enkelt fejl?

Vesterbro

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Annonce