Annonce
byliv

Skøjtebane, havnebad og en åben stofscene: Her er 5 af de vigtigste tiltag på Vesterbro

Skøjtebanen i Enghaveparken har for alvor vundet de vesterbroske hjerter i år. Og var det ikke for lokaludvalget, havde der næppe været en skøjtebane. Foto: Mynthe Villadsen
En gruppe på 25 mennesker har enorm indflydelse på udviklingen af Vesterbro. Vil du være én af dem, kan du frem til 14. januar stille op til lokaludvalget. Her har man sikret alt fra skøjtebane til kulturfestival og plads til øldrikkere på Enghave Plads.

En lille gruppe af dedikerede vesterbroere arbejder på at gøre Vesterbro endnu bedre. Gennem arbejdet i Vesterbro Lokaludvalg har de i løbet af de seneste fire år påvirket en lang række projekter.

Har du lyst til at være en af de 25, så er det lige om lidt, der igen er valg til lokaludvalget. Man skal opstille senest 14. januar 2022. For at blive opstillet skal man repræsentere en forening. det kan være en boligforening, en sportsforening eller noget helt tredje.

Der er i alt 25 medlemmer af lokaludvalget i næste periode, som enten er politisk udpegede eller valgt af foreningslivet.

Annonce

Lokaludvalget mødes en gang om måneden og derudover er der fire fagudvalg og to arbejdsgrupper, der også mødes løbende.

Er du interesseret kan du finde meget mere praktisk information på: vesterbrolokaludvalg.kk.dk/valg-til-vesterbro-lokaludvalg

1 Skøjtebane i Enghaveparken

Skøjtebanen i Enghaveparken blev kun en realitet, fordi lokaludvalget fastholdt det lokale ønske i forbindelse med skybrudssikringen. Foto: René Mølskov

Det var en lang og hård kamp for lokaludvalget at få lagt tilstrækkeligt pres på politikerne, så det i sidste ende mundede ud i en skøjtebane i Enghaveparken.

Lokaludvalgets medlemmer var tidligt opmærksomme på det lokale ønske om skøjtebanen og lagde i forbindelse med skybrudssikringen af Enghaveparken pres på, at en skøjtebanen skulle være en del af projektet.

Derfor var det vigtigt: Vesterbro halter efter andre bydele i forhold i rekreative områder.

2 Lights on Vesterbro

Festivalen 'Lights on Vesterbro' har samlet hele bydelen til et væld af kultur-aktiviteter. Som den store bordtennisturnering i Folkehuset Absalon. Foto: René Mølskov

Den store kulturfestival, som lokaludvalget efter den første coronanedlukning søsatte har vist sig at være værd at holde fast i. I hvert fald blev den så stor en succes, at Lokaludvalget besluttede at gentage den i 2021. Succesen gav både de mange kunstnere noget i ordrebogen igen, den gav foreninger og forretningslivet mulighed for at promovere sig selv med forskellige events, og så knyttede det vesterbroere sammen på tværs til de mange forskelligartede events.

3 Hop i havnen

Havnebadet bag Fisketorvet blev i 2018 reddet af Lokaludvalgets indsats. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Vesterbro overtog det gamle havnebad fra Islands Brygge, som blev sat op ved Fisketorvet. Men i 2018 var det meget tæt på en lukning. Faktisk var beslutningen om at lukke havnebadet på Vesterbro allerede taget af Kultur- og fritidsudvalget. Men det lykkedes at omgøre beslutningen efter stort pres fra blandt andet Vesterbro Lokaludvalg. I budget 2022 blev der oven i købet tilført flere midler til havnebadet bag Fisketorvet.

Lokaludvalget arbejder lige nu videre på at gøre havnebadet tilgængeligt for handicappede og åbne for vinterbadning med bedre faciliteter til vinterbadere.

4 Plads til øldrikkerne i lommeparken

Ronni fortalte til VesterbroLIV, hvordan udsigten til at miste deres område i hjørnet af Enghave Plads frustrerede dem. Lokaludvalget var hurtigt på sagen og har nu også fået etableret et nyt tilholdssted for øldrikkerne i hjørnet af lommeparken. Foto: René Mølskov

Da der kom metrobyggeri til Enghave Plads stod øldrikkerne til at miste deres mulighed for at holde til på pladsen. Med lokaludvalgets arbejde blev et nyt tilholdssted for øldrikkerne skabt i den lille lommepark i hjørnet af Enghave Plads. Lige nu arbejder lokaludvalget på at forbedre løsningen.

5 Fokus på den åbne stofscene

- De små børn bliver bange, når de ligger i deres seng og hører folk uden for vinduerne råbe: Jeg slår dig ihjel, jeg slår dig ihjel. Det er voldsomt, fortalte Bente Wolff fra nabogruppen i det samarbejdsforum som Vesterbro Lokaludvalg var med til at hjælpe til verden sammen med blandt andre Mændenes Hjem. Foto: René Mølskov

At have landets største åbne stofscene i baghaven er en del af det at bo på Vesterbro. Men et nyt samarbejde mellem de faglige aktører på stofscenen, naboer og lokale interessenter så dagens lys i 2020.

Diversiteten, når ressourcestærke børnefamilier bor side om side med hjemløse stofbrugere er måske ofte en styrke, men mødet kan også skabe udfordringer for områdets beboere og erhvervsdrivende. Derfor arrangerede lokaludvalget sammen med Mændenes Hjem i 2020 et valgt til samarbejdsforum for stofscenen for Indre Vesterbro.

Forummet skal blandt andet hjælpe med at skabe et større politisk fokus på de problemer beboerne oplever omkring stofscenen.

Embed: Hearken
Annonce
112

Dittes lille hund stjålet under lynhurtigt bager-visit: Flere mener at have svaret på, hvem der tog den

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
COVID-19

Stort vaccinationscenter lukker: Der er ikke så stor efterspørgsel på tider

Corona For abonnenter

Syge pædagoger tvinger institutioner i knæ: Nu tages drastiske midler i brug

112

Mand blev anholdt efter dødelig personpåkørsel på Carlsberg Station: Nu er der nyt fra politiet

bøderegn

Overraskelse til cyklister ved tre af byens trafikale hovedpunkter: 150 bøder uddelt på en dag

Smittetal runder for første gang 40.000 over et døgn

Det gamle Vesterbro

Et lille sted hvor stor musik blev skabt: Her er historien om Osten, der nu skal rives ned

112

Så gik den ikke længere: Politiet snuppede 26 cyklister ved farlig passage

Vesterbro

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Bykultur For abonnenter

Cykelsti skal være bredere: To kulturelle perler forsvinder – og kun den ene vender tilbage

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Byliv

Her finder du årets bedste fastelavnsboller: Se favoritterne, som bagerne selv sætter tænderne i

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Annonce