Annonce
Grøn by

Slidt bort: Det grønne græs har lidt under coronaen

Så smukt og grønt stod Litauens Plads før corona-nedlukningen. Siden er græsset slidt brunt og slidt væk. Derfor skal er der ifølge lokaludvalget et efterslæb. Foto: René Mølskov

- Der er simpelthen et efterslæb på at få gjort noget ved de grønne områder og græsplænerne på Vesterbro, siger formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm.

Det er særligt de områder, der under coronanedlukningen er blevet flittigt brugt til både gåture, picnic og mindre sammenkomster og fredagsøl i det fri, der er hårdt ramt. Derfor anbefaler lokaludvalget budgetparterne, at de til næste budgetforhandling sætter penge af til at renovere de grønne områder.

- Det er jo i særlig grad Litauens Plads og dele af  Sønder Boulevard, men ja, alle de steder, hvor folk hænger ud, de har været udsat for et ekstrahårdt slid under coronaen. Så nu er der et efterslæb, siger han.

Annonce
På Sønder Boulevard har man blandt andet lavet stier, så der bliver slidt mindre på græsset. Foto: René Mølskov

Desuden understreger lokaludvalget, at man eventuelt må se på at sikre bedre siddefaciliteter, så de mange brugere af fællesarealerne slider mindre på det grønne.

- Det, der slider på det, er at vi er så mange, der bruger det. Så har græsset simpelthen svært ved at følge med. Og hvis det ikke kan holde, må man jo finde alternativer. Det kan for eksempel være bedre siddefaciliteter, der holder bedre end græsplænerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce