Annonce
Folkehuset Absalon

Sommer-workshop: Keramik i lange baner hos Folkehuset Absalon

Nuka Anarka Lange og Signe Qwist har lært hinanden at kende under kurset, og de går hjem med mange gode oplevelser. Foto: Juliane Olsen
Som noget helt nyt tilbyder Folkehuset Absalon nu keramikkurser hen over sommeren, og det er en uge, hvor fællesskabet er i fokus for deltagerne.

Man havde aldrig regnet med, at ler kunne have så mange former og facetter. Men det finder man hurtigt ud af, at det kan det sagtens, når man træder ind i det aktuelle sommerkursus i lertøj hos Folkehuset Absalon.

Der bliver penslet og finpudset, vendt og drejet i folkehusets tårnlokale, og alt imens bliver der dannet venskaber på kryds og tværs. Det kan deltager Nuka Anarka Lange skriver under på.

- Jeg synes virkelig, vi er blevet rykket ud af vores comfort zone, og vi har både danset og badet ud over at forme ler. Faktisk er jeg lidt ked af, at vi ikke skal være her længere tid, siger hun ærligt.

Annonce

Fællesskab er i fokus

Hun har fuld gang i at male en kop med hank, der er alt andet end lige ud af landevejen. Faktisk har den flere blade, der stikker op langs kanten, og Nuka Anarka Lange er ikke helt sikker på, hvordan man i praksis skal drikke af den.

Men pyt nu også med det. Det var jo sjovt at lave den.

Sommerskolen i keramik finder sted både i uge 29 og 31, og det koster 1250 kroner at deltage. Med i prisen er frokost, morgenmad samt øvrige aktiviteter.


Vi lægger ikke pres på den sociale relation, men det er dejligt at se, at deltagerne skifter rundt ved bordene, og så gør vi noget ud af at møde folk, hvor de er

Josefine Kjær Arrildt, keramikunderviser


Annonce

Deltagerne hygger

Keramikunderviser Josefine Kjær Arrildt har i samarbejde med kollegaen Sara Gents også prioriteret, at der helt i Folkehuset Absalons ånd er fokus på fællesskab.

- Vi lægger ikke pres på den sociale relation, men det er dejligt at se, at deltagerne skifter rundt ved bordene, og så gør vi noget ud af at møde folk, hvor de er, siger Josefine Kjær Arrildt.

Så de har valgt ikke at gå ind og forstyrre deltagerne for meget men lader dem køre deres eget løb, mens de giver leret nyt liv.

De flotter kreationer er blevet til både fugle, et vildt kranie og en jordbær-krukke, og nu mangler deltagerne blot at få glaserede deres værker.

Folkehuset Absalon har været særligt kendt for deres kurser i at lave "potter med patter" af ler. Foto: Juliane Olsen
Annonce

Børnene skal med

Når det gælder keramik er Folkehuset Absalon nok også særligt kendt for deres skæve "potter med patter", hvor deltagerne laver potter med bryster i alle deres afskygninger.

At lave lertøj er populært, og noget som kursisterne i Folkehuset Absalon meget gerne kaster sig ud i.

Derfor har folkene bag nu også planer om at udbyde et særligt familie-kursus, der har fokus på børnenes leg med ler, som er på vej i uge 31.

Efter den seneste genåbning har Folkehuset Absalon da også oplevet en øget opbakning til deres aktiviteter, og lige nu er kalenderen fyldt med aktiviteter som  Mal & vin, yoga og impro teater.


Annonce
Vesterbro

Musikhuset vil være for alle: Du skal blive henført af levende musik spillet af levende mennesker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Kendt advokat afsløret: Fonde skal betale millionbeløb tilbage til kommunen

Vesterbro

Læserne har talt: Trafik er det største problem på Vesterbro

BYLIV

20.000 løbere skal gennem byen: Sådan påvirker det trafikken

Byliv

Sviner festen for meget?

Vesterbro

Fra Paris til Vesterbro: Bagelstein serverer håndbagte bagels

Byudvikling

Nu kommer det: Nyt havnebad på vej

Miljø

Efter to coronaaflysninger: Skraldeuge for børn er tilbage

Vesterbro

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Kultur

Nu kommer det til København: Helt ny sportsgren på taget af DGI Byen

Byliv

Nyt posthus på Vesterbro: Send dine pakker fra Superbrugsen

Danmark

Stor prisforskel: Så meget koster det at spise på Michelin-restauranterne

Byliv

Efter fejlslagne løfter: Nu erstattes de mange stjålne bænke på Vestre Kirkegård

Kultur

Slå et smut forbi Kødbyen: Ny udstilling og værksted åbner snart

Annonce