Annonce
Kultur

Stor fest for en elsket fødselar: Sonja fyldte 35 år

Cafe Sonja på Vesterbro holdt 35 års fødselsdagsfest med lagkagre og musik. Foto: Jens Astrup
Populær fødselar blev fejret med musik og historier fra gamle dage, da Café Sonja rundede 35 år i sidste uge.

Det var en åbenlys populær fødselsar, der fik markeret sin 35 års fødselsdag med både sang, kage og ikke mindst historier om, hvordan Café Sonja og dermed også den Sociale Handelsgade i Saxogade for 35 år siden så dagens lys.

Fødselsdagsfesten med fællessang og -spisning var så populær, at Settlementet, der blandt meget andet står for Café Sonja, har besluttet, at der de næste fire torsdag - fra 10. juni til 1. juli - vil være fællessang og -spisning med forskellige kunstnere.

Det var en anden verden, da Café Sonja åbnede. Butikkerne i Saxogade stod tomme, mange stod uden penge og job. Men den daværende forstander Johs Bertelsen fik samlet folk til kaffe og nye venskaber og kort efter blev det til Café Sonja.

Annonce

I dag er Cafe Sonja blot én af de i alt otte butikker i den sociale handelsgade, som Settlementet driver.

- Det er skønt at opleve at vesterbroerne stadig støtter den sociale handelsgade i Saxogade efter 35 år – og efter en hård periode med coronaen, siger forstander Vibeke Vinther i en mail til VesterbroLIV.

Til fællesspisning og - sang kommer der forskellige kunstnere den næste tid. Hold øje med den fysiske kalender i Cafe Sonja eller på Facebook.

Cafe Sonja på Vesterbro holdt 35 års fødselsdagsfest med lagkagre og musik. Foto: Jens Astrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce